lördag 17 juli 2010

Mera bad

Det är fint väder så vi badar. Åker till stranden med picknick och badar. Och innan vi har åkt iväg så är man så slut av förberedelserna men väl där så är det så skönt. Och igår träffade vi våra gamla vänner som tyckte att vi kunde följa med till dom och äta middag också. Så lyxigt att vi blivit bjudna på god mat så mycket på sista tiden. Känns svårt att laga mat själv nu. Och sällskap har vi fått så mycket av, mer sociala har vi varit den här sommaren än på mycket länge.

Saker som jag funderat på och tänkt att jag ska skriva om är en del men jag bara glömmer. Så här på förmiddagen är jag otroligt seg eftersom vi sover så länge. Jag är inte van vid det. Egentligen passar det mig bättre att gå upp tidigt och lägga mig tidigt, men nu har det blivit så här att Majken och Ester sover till nio och idag till tio. Dom somnar i bilen på väg till stranden, vaknar när man kommer fram, somnar när vi åker därifrån, vaknar när vi kommer hem. Så där håller det på och det måste få vara så nu. Skulle vi anpassa oss efter Majken och Ester-tider så skulle vi inte kunna göra så mycket.

Men en sak som har hänt här där jag bor är att en liten pojke drunknat på ett sånt där utomhusbad. Jag har alltid varit mycket rädd för barn och bad. Räknat förut till ett, två, tre och fyra och nu då till fem och sex, hela tiden. Fast nu simmar dom fyra stora bra, dom två största väldigt bra och dom två mindre bra. Så jag är lugnare och har tillochmed tänkt att jag varit för kontrollerande förut. Tänkt att jag hämmat barnen. Inte få fara själva och bada fast kompisar får och sånt. Men nu så tänker jag att jag kommer att fortsätta vara så här som jag är. Att det är lika bra. Att inte barn får drunkna.

2 kommentarer:

Familjen Tapper-Kaller sa...

Så hemskt med drunkningen! Läste om pojken. Hemskt.

Maria sa...

Hej Karin
Ja det är så hemskt så hemskt.