söndag 29 april 2012

Vår i mammas gamla jacka

Jag har gått runt i min mammas gamla skidanorak hela dagen idag och inte frusit det minsta. Då är det vår. Knopparna sticker upp i trädgården, sandlådan har tinat fram. Då är det vår. Jag har promenerat och cyklat massvis. Då är det vår.

Jag har varit på konfirmationsträff , för om några veckor ska min stora son på konfirmationsläger, jag har storhandlat med cykelkärran ensam. Våra bäbisar, eller bäbisar och bäbisar, har varit med sin pappa på fotbollsmatch.
På storhandlingen slank en Bamsefilm ner i vagnen och den ser flickorna på nu. Läskig drake tycker Majken. Så blir jag lite irriterad på att en del inte handlar något ekologiskt, inte ens bananer, fast jag på något vis vet att dom har en ganska okej ekonomi, som idag en familj som har hus, sommarhus och bil.

Om man vill och har råd och kan tänka sig att handla ekologiskt åtminstone lite grann, så har jag läst hos Naturskyddsföreningen att man ska satsa på:

Bananer och druvor
Mejeriprodukter
Kaffe
Kött
Potatis

Litet mirakel

Som ett litet mirakel var det när jag hittade alla tre delarna i Gunnel Lindes serie När jag var mamma, När mamma var mamma, När mormor var mamma. Helt olästa, fortfarande inplastade stod dom där på loppisen liksom inklämda i en hylla. Jag har läst en av dom förut och älskat den. Så mycket mammainspiration. Borde läsa den minst en gång per för att inte glömma det viktiga. Det viktiga är lekfullheten, glädjen, lyssnandet, närheten. Ja och mer fast jag måste läsa den igen för att kunna återge mer av det viktiga. Mitt i detta fick jag boken som jag stått i kö på, ni vet den som är skriven av dottern till hon som skrivit böcker om barnuppfostran. Det var sorglig och fruktansvärd läsning om det där barnet som aldrig fick veta att hennes upplevelser var sanna eller riktiga. Vilka kontraster. Jag fortsätter nu med alla delarna i Gunnel Lindes serie och bygger upp mig själv hoppas jag.

torsdag 26 april 2012

Sovit bra

Jag vågar nästan inte säga något för då kanske det inte fortsätter, men jag säger det ändå. Den här veckan har jag sovit nästan som förut. Jag har genast mått bättre. Varför jag sovit bättre vet jag inte. En sak kan vara att jag inte jobbade kväll i måndags. Fast konstigt nog var jag ändå så sorgsen igår. Det trillade någon tår bland hyllorna på jobbet. Jag vet inte varför egentligen.

Idag är vi lediga, jag och flickorna. Dom är fina, dom är underbara och när jag tycker att dom är jobbiga då är det ju bara mig det är fel på. Jag som inte orkar med. Jag önskar ofta jag var starkare och orkade med mer. Alldeles för mycket tid ägnar jag åt att fundera på sånt som inte fungerar.

måndag 23 april 2012

Hårklippning

Vi har klippt hår här igår och dagen innan det. Nu är Signes hår så där pagekort och Ernst hår är också ungefär i den längden. Vi behövde luskamma och för att kunna det var vi tvungna att reda ut hans tovor. Det tog tid. Och när vi ändå var klara kunde vi ju klippa eftersom det var så länge sedan. Det blir ju extremt tovigt om man aldrig klipper. Visst är det så? För mig är det så i alla fall. Min man klippte honom och jag gick upp med Signe och låg bredvid henne en stund innan hon skulle somna. Då hör jag Ernst gå upp för trappan och sucka, en suck som kom från tårna och gick igenom hela kroppen, så tung var den.

Sen förstår jag hur han står framför spegeln och så säger han: Men det här är ju fullständigt bedrövligt. Jag och Signe kunde inte hålla oss för skratt. Vi förstod att det var frisyren han var missnöjd med. Han reagerar alltid så här samma dag vi klippt honom och sen går det över. Idag är allt bra igen och inte fullständigt bedrövligt. Jag frågade honom igår om vi skulle gå till frisören. Men nej det vill han inte för då blir det ännu värre.

Världsbokdag

Jag och Susanne, eller Mamma Mu och Kråkan på biblioteket. Ballongkalsong, taretta, tutti tu, jag får vingslag, malamalamala och annat som förskoleklasserna tyckte var kul. Kråkan, som inte jag spelade, var fantastisk att både se och höra. Efter våra två föreställningar var jag helt slut fast vi hade så kul.

Fira den här dagen med att läsa tycker jag.

söndag 22 april 2012

Morgonpromenad

Nu har jag provat med en ny modell, morgonpromenad. Inga mer kvällspromenader förrän jag får sommarlov för jag sover alldeles för dåligt. Men nu har jag gått över en timme med min promendkompis. Vi har pratat om sånt vi tycker är intressant. Nu känns den som den här dagen är helt oskriven. Jag ska i och för sig lära mig en mamma mu-roll till imorgon, men annars så vet jag inget. Då tänker jag, när såna här dagar, alltså oskrivna, dyker upp, att jag vill grilla korv i skogen. Men sällan blir det ju så. Så vi får se.

Kanske blir det istället att vi måste köpa ett golv till rummet i källaren och att vi då hamnar på något byggvaruhus och så har den här dagen gått. Vi har en snickare här som gör i ordning ett rum i källaren. Det rummet ska vår son bo i sen. Han vill det själv, fast jag tycker att det känns konstigt att ha barn i källaren. Fördelen med den här källaren är att den inte är så stor så rummet han ska ha är precis när man kommer ner från trappen. Men Majken hon vill inte att han ska sova i källaren. Hon är som jag, vill ha alla samlade.

lördag 21 april 2012

Storstädning

Vi har haft storstädning på dagis idag. Över 5 timmar tog det. Jag är rätt trött nu. Ute är det snöblandat regn och helt enkelt supertrist. Men nu måste den här människan ut på promenad. Jag har varit förkyld i veckan och inte kunnat springa, men gå kan jag ju. Men gå utan mål eller mening är svårt och tar lång tid.

fredag 20 april 2012

Olika åldrar

stor

liten



Tredje kvällen min man är borta. Kör, fotbollsföräldramöte och nu fest med jobbet och det är liksom inga problem. Förut gillade jag inte alls när han var borta mycket, men nu är jag som van. Och jag har ju så många stora barn nu. Såna där stora som cyklar dit och hit själv, som fixar fikat själv, som lägger sig själv, som gör allt möjligt själv.

Men tack och lov har vi Majken och Ester som kastar maten på golvet, skriker högt när man tar fram fel klänning, morrar om man visar hårborsten, säger nej tatt (nej tack) så hjärtat ler, säger att dom älskar en, lägger handen på kinden så hela jag blir alldeles varm, säger efter vartenda ord i godnattsagorna, säger randräm (tandkräm), lädig (ledig) och andra ord man bara inte kan få nog av. Men samtidigt så kul med tonåringar som tänker så mycket själv, som säger när vi ser (eller ser och ser, jag gjorde säkert något annat samtidigt, läste en kokbok eller så) en dokumentär om Frankrikes president: Ska dom prata i tre timmar om hur dålig han är. Liksom "mitt i prick- analys". Och man tycker att så fantastiskt men en sån där tänkande människa i mitt hus. Sen så tycker han ju inte att jag är så värst smart precis. Kan alldeles för lite, för dåligt allmänbildad. Men jag tänker att det är ju inte allt precis.

torsdag 19 april 2012

När det vänder

Till slut vände det, ganska sent, efter muffinsbak och när äntligen alla kläder ytterkläder kom på och vi gick ut i solen och fikade. Ja då vände det. Sen fick Majken och Ester bjuda alla syskonen på Blåbärsmuffins när dom droppade in.

Nu går vi snart och lägger oss. Åtminstone några av oss.

En omöjlig ekvation

Nu vill Ester ha trosor, inte blöjor och inte gå på toan eller pottan. Kisset på golvet och det gör ju ingenting om tanken är att man tänker gå på pottan när man kommer ihåg och hinner. Men just nu varken tänker hon göra det eller vill eller kan. Den här morgonen blev konfliktfylld. Nu sitter vi här och kommer ingenstans. Ingen blöja, inga trosor, ingenting. Men Majken hon är pigg och vill ut och jag är förkyld och allergisk mot påskriset.

onsdag 18 april 2012

Imorgon ska jag orka

Jag har som läxa att skriva upp bra saker varje dag. Idag blir det svårt tycker jag. Nu är jag både trött och förkyld. Men i morgon ledig. Jag har inte ens orkat hänga tvätten som legat klar i maskinen sen i morse. Det tog över en timme att lägga flickorna i kväll. Som om dom kände hur trött jag var, att jag inte riktigt var där med dom.

Idag har jag jobbat, åkt med Ernst och Signe till tandläkaren, hämtat flickorna, åkt hem, lagat mat (fast min man hade gjort klart laxbiffar igår så jag behövde bara ordna det som skulle vara till), plockat i köket, bytt bajsiga trosor på Ester ungefär fyra gånger, ätit en glass, börjat läsa en bok av Tove Jansson, somnat på soffan och sen lagt flickorna, gått upp, diskat, tjatat 10-åringar i säng, ätit en skorpa och satt mig ner en stund. Temat idag tycks vara att jag har varit hungrig hela dagen.

Inatt ska jag sova och imorgon ska jag orka.

tisdag 17 april 2012

Sömnen igen

Inte sovit bra i natt heller. Hjälp. Allt blir jobbigt och rätt sorgligt. Så nu är det bara en arbetsdag kvar till min lediga torsdag. Jag längtar till kvällens Född 2010. Sista avsnittet, tror jag, för den här gången. Och så snöar det också. Snöar.

måndag 16 april 2012

Vanlig vardag

Jag har haft en helt vanlig måndag. Skola, fiol, jobb. Som det brukar vara. Ja förutom att Ester inte ville åka hem från musikskolan. Ville inte kliva ner i kärran alls, inte heller Majken först, men henne lyckades jag övertala, men inte Ester. Herre gud, svetten rann. Klockan gick och fyra skulle jag vara på jobbet två mil bort, bara cykla hem tar 20 minuter, spelningen tar slut tio över tre. Jag har inte mycket tid att trolla med och så Ester som inte går att övertala om hon inte vill.

Vi hade fikat lite farmorbulle som vi hade med oss, så med hjälp av sista biten fick jag dom att sitta i kärran. Men då åt Majken sin fortare än Ester och då tjuvade hon syrrans bit. Det var gråt, skrik och jag försökte cykla samtidigt som jag fick säga åt dom på skarpen. Jag sa aldrig mer musikskolan och så stressa till jobbet efteråt, när jag kom hem. Hur nu det går att lösa?

Sen kom jag fram till jobbet, bara lite sen och där var det lugnt. Så glömmer jag och gör säkert om allt nästa måndag igen. Annars har Ester börjat sluta med blöjor.

söndag 15 april 2012

Tack




Jag har sovit bra i natt. Tack för sömnen. Känner mig så mycket helare och stadigare när jag får sova. Men jag har blivit en morgonmänniska, min pappas gener har visat sig i mig. Jag vaknar före min man nästan jämt nu för tiden, förutom på vardagar när det är hans uppgift att gå upp och göra frukost.



Jag läser den här boken här ovanför nu. Och jag gillar den med, hittils. Där står bland annat: "Hur många barn vi väljer att ha är något som kan engagera omgivningen. Kommentarer, ja riktiga påhopp, är inte så ovanliga. Men ingen annan kan eller bör ha synpunkter på detta". Dom här orden var viktiga för mig att läsa. Jag har råkat ut för detta och farit lite illa av det. Det här läser jag också och tar till mig: "Vi vet ju att oreda föder oreda och att det snabbt kan urarta. Men det är inte lätt för de flesta av oss att leva så disciplinerat när vi har småbarn. Och många av oss vill inte heller leva så". Nu ska jag forsätta läsa, först bara göra utflykt med barnen. Jag läser förresten i den också om ett par där båda jobbar 75% och den modellen tror jag på. Önskar nog att vi gjorde så här, men ekonomin tillåter inte riktigt det.



Är jag för okritisk som människa? Kanske när det gäller böcker i allafall. Jag kan nästan alltid hitta något i böcker att ta till mig. Fast det är klart Vattenmelonen av Marian Keyes var bara så dålig minns jag att jag tyckte. Jag läste inget mer av henne sen. En del barnböcker är jag inte heller så förtjust i, till exempel böckerna om Ingrid har jag svårt för och klassikerna om Ludde. Fast sen finns det ju så många barnböcker jag fullständigt älskar. Igår läste jag Vår i Bullerbyn för Majken och Ester. Mycket text, men handlingen var så enkel så dom lyssnade hela tiden. Och boken jag läste igår var bra nu när jag läst hela, men första halvan bättre än den andra. Om ni av någon anledningen bara har tid att läsa en del av den.




Trevlig, mysig söndag.

lördag 14 april 2012

Bland trolldeg och spring.

Vissa dagar är rika fast dom nästan inte innehåller något,eller inte något särskilt. Idag har jag gjort trolldeg till treåringarna, köpt lördagsgodis med dom, ätit resterna av goda pajen, tvättat någon maskin och hängt och ser att tvättstugan är under någon slags tillfällig kontroll, läst den där boken som är bra, pratat hund med döttrarna och nu har jag gjort det kanske mest nödvändiga, men ack så jobbiga innan man kommit iväg, alltså sprungit.

Tycker om



Nu läser jag den här och jag gillar den, lite kåseriaktig. Om livet som vuxen, kan man säga. Hur han vrider sig när folk diskuterar vuxenpoäng, om hur mäklarna tar över hur man ser på huset man tittar på, om hur gamla måste flytta ut ur sina hus och hur Ikea-köken nästan knackar på för att slänga ut gamlingarna ännu snabbare och om hur man ibland smyger iväg från arbetskompisarna som ska äta nyttig lunch och istället har fettfest.

Skavsår

Den här veckan kom min träning av sig, men nu ska jag inte tänka att nu är det kört, istället tänker jag lördag och söndag springer jag. Jag har haft en konstig känsla i några månader att något skaver i mig. Något sitter inte rätt. En ny sko som jag inte gått in. Och mest av allt får jag den där känslan på jobbet. Igår kväll bestämde jag mig för att jobba bort den. Det måste ju gå ju.

Inte fundera så mycket, jobba och gå hem. Inte vara så relationsinriktad hela tiden. Det får jag vara på andra ställen istället. För jag tror att det blir fel förväntningar på ett jobb, även om det så klart är värsta bonuset att hitta vänner där och vara vänner där. Och det har jag ju nu också, men på ett annat sätt än förut. Nu ska jag och en av mina vänner på jobbet sätta upp en ny liten pjäs med premiär på världsbokdagen. Och jag är inte ens nervös, inte än i alla fall. Tänk att den här livrädda människan har jobbat bort någon liten rädsla på vägen.

fredag 13 april 2012

Små saker

Nu är jag beroende av att skriva små saker här. Kan till exempel berätta, kan kallas skryt, fast ändå inte, att jag precis gjorde en så god smulpaj. Jag hitttade ju inte på receptet heller.
Men bär i botten med en halv dl socker på,
sen blanda 100 g smör, 4 dl cornflakes, 1 dl mjöl, 1 dl kokos och en 1 dl socker och strö på det
och så skjuts in i ugnen.

Michaela nu läser vi allt om Cavalier King Charles Spaniel. Vilken fin hund det verkar vara.

Min dag

Ja nu har den här överkänsliga människa jobbat lite. Jag tycker inte jag gör mycket på jobbet den här veckan, kanske för att jag gör så mycket annars och nu är skolbarnen lediga så jag har inga barn som kommer för att höra sagor. Kanske var precis en sån här vecka jag behövde.

Sen har jag via jobbet fått möjlighet att gå och prata med en kvinna och det kändes så bra efter vårt andra möte idag. Jag har fått lite läxor att göra eller inte kanske riktiga läxor men ungefär. Nu är vi lediga två dagar innan skolan börjar igen. Signe läser och läser och nu har hon tagit sig an Harry Potter och fort går det. Idag har hon läst hela dagen förutom en liten stund när hon var ute på gården.

När jag var på en sån där tillställning som jag aldrig är på, den här gången var det midddag med fotbollsmammor. Det var i somras. Då sa en kvinna till mig, när hon förstod att jag tyckte den kommande 40-årsdagen kändes lite jobbig, att det blir så bra för då får du bestämma själv. Typ man blir vuxen då, på riktigt. Är det så, blir jag modigare, ärligare och mer harmonisk då?

Nu kommer vi också att pyssla

Det här var en pysselbok som jag blev inspirerad av och som inte avskräcker en ohändig person. Låna på bibblan eller köp för 99 kronor på Adlibris, till exempel.

Själv har jag vaknat 5 i morse och jag som var så glad att jag somnade igår kväll i ganska okej tid.

Jag har tänkte på Mia Skäringers ord på sista tiden, eftersom jag hörde hennes Avig Maria i bilen. Hon får så ofta höra att hon är överkänslig, men nu har hon börja tänka att det kanske är dom, som tycker det, som är underkänsliga. Tänkvärt.

torsdag 12 april 2012

Hundtips

Om en familj med 6 barn ska skaffa en hund, vilken ras? Vi känner att ett av våra barn skulle kunna behöva en hund här hemma. Fast såklart inte att hon ensam ska ansvara för den. Vi förstår allvaret med en hund och vi ska läsa på allt vad vi kan och det kanske dröjer bra länge, men kom gärna med råd till oss.

Igår kom Annika in på jobbet, äntligen. Hon som jobbat hos oss och nu slutat och lämnat värsta tomrummet efter sig. Nu fick vi prata.

Jag är ledig idag, jobbade igår och jobbar imorgon.Min sömn funkar inte bra. Ligger länge och kan inte somna. Någon slags kris är jag i. Jag funderar mycket.

måndag 9 april 2012

Köksfönstret



En till ledig dag, nästan overkligt. Sen jobbar jag två dagar i veckan,men då är dom andra lediga och då är det ju mycket roligare att jobba. Att veta att dom andra gör saker ihop. I mitt bakhuvud jobbar olika saker. Växthus, odla, sommar, ja ungefär det.


Annars har jag sprungit tre dagar i rad nu, två längre sträckor och en kortare och fått träningsvärk i låren så idag springer jag nog inte.


Jag har köpt den här äppelgardinen på tradera, vad jag gillar den, men en till liknande till det andra fönstret hade varit bra.

söndag 8 april 2012

Måste sluta städa hela tiden

























och göra något istället. Det är risk för att man hamnar i ett "städträsk" som man inte kan ta sig upp ur, utan som man bara sjunker djupare ner i det. Nu har vi varit hemma hela familjen i flera dagar i streck och plockat, städat och lagat mat. Men inte är det så att, ja men då behöver vi ju inte göra det idag för nu har vi ju gjort det i flera dagar. Vi är många och vi har mycket saker och Majken och Ester älskar att plocka fram saker. Som när min bror kom så städade vi säkert i tre timmar innan dom kom. Är det rätt sätt att lägga upp det hela på? Ganska trött och slut när dom kommer. Nä jag tror att dom allra flesta måste tillåta sig att ha lite stökigt för att orka med sina liv. Nu vill jag städa mindre och umgås mer.




Idag gjorde vi det, vi tog oss till en lekpark, alla utom den äldste som var och spelade fotboll för skoj skull. När han inte tränar fotboll så spelar han bara för att det är så kul. Det blev ju bra även om vår stora flicka inte precis klär sig efter väder. Det är vinter här fortfarande. Vi gungade gungbräda, åkte linbana, gungade gungor och red på katter, elefanter och älgar. Sen fikade vi uppe på en sten och pratade om hundar. Sen grät Majken när vi skulle gå hem, så kul var det.

lördag 7 april 2012

Påskkärring och påskkyckling











som fick hela kaffekannan full med godis, undra varför?
(Signe har fotat)

Vad är det för en dag

Jo det är (var) Majken och Esters födelsedag. Hurra, hurra, hurra

Klänning från mormor och morfar

Rulltårta med hallon, björnbär och grädde. Mums tycker Ester, njä tycker Majken

Gott tycker jag

Esters klänning från Ej Sikke Lej


Ja, jätte glad blev Majken fast det inte syns över att få ett par blå jeans och en blå tröja

Dockan Moa

Jag vill att dom ska vara tillsammans

och så är det för det mesta så mycket kompisar dom ska vara med, men igår så var nästan alla hemma hela dagen och Signe och Joen sjöng Abbalåtar ihop.

Fikabesök

Min bror och hans familj kom förbi och fikade igår på sin väg från Stockholm till Skellefteå. Dom ringer alltid någon timme innan, vi vet aldrig något tidigare. Ja så då börjar vi tokstäda och baka, sen kommer dom och vi fikar och så åker dom vid fem och då ska vi börja fundera över vad vi ska göra för middag. Klockan sju var den klar och sen vid tio så var jag så trött så jag fick gå och lägga mig. Vad lite man hinner på en dag när man ska städa. Men det var fint, åtminstone någon timme. Idag vill jag gå på promenad med hela min familj, kan man få det?

Jag som inte kan odla drömmer om ett växthus och en bäbis. Ja jag drömde faktiskt om det i natt.

Nu får jag inte gå in på Indiska på ett tag, dom har alldeles för många fina klänningar där som jag vill ha. Skulle säkert kunna tänka mig tio stycken.

fredag 6 april 2012

Långfredag

Vi påskpyntar, städar och så var det något jag ville skriva, men så har jag glömt. Men plötsligt så ändrades sommarens förutsättningar och anledningen är sorglig. Men i alla fall så kommer mina föräldrar inte att kunna vara i sin sommarstuga så mycket i sommar. Fast alla hoppas vi att dom kan få vara där åtminstone lite grann för det är lite det dom lever för. Kanske när min pappa får sin protes att dom kan vara där lite och det blir först i slutet sommaren. Men nu så kan vi vara där lite nu och då i sommar. Det är 40 mil dit, men ändå känns det som att det kan bli ganska bra. Vi hade bestämt oss ör att inte slösa pengar i sommar och alla semestrar vi gör blir dyra, även dom billiga för vi är så många. Ett restaurangbesök blir dyrt, ett inträde till något ställe blir dyrt och boendet blir ofta dyrt. Men som sagt anledningen är sorglig.

Snön har börjat irritera mig. Jag vill plantera. Jag såg knopparna på ett tråd på tomten och fick lite hopp.

Vänner

Plötsligt så hann jag träffa mina vänner, både nya och gamla. Jag har fikat med Lena, sprungit med Elisabeth, fikat med Stina, ätit lunch med Jenny och pratat med Anna i stallet. Det har nog varit en väldigt bra vecka.

Ridningen har börjat igen efter flera veckor när hästarna varit sjuka. Igår var det så få barn i gruppen som skulle rida och jag träffade Anna igen. Vi satt och pratade i en timme om våra rädslor. Ibland hittar man någon att prata med på dom mest oväntade ställen.

torsdag 5 april 2012

Påsklov

för tre av oss redan nu, sen droppar dom in en efter en och blir lediga. Majken fick krupp i natt så jag stod vid ett öppet toalettfönster i natt och tittade ut över natten. Majken var så tapper och klok. Hon kan prata om hur hon känner, det tycker jag är så rörande. Nu är hon pigg igen och Maj och Jenny kommer med bröd och hälsar på.

Igår var jag väldigt trött igen. Har har så många barngrupper på jobbet. Jag måste hushålla med mina krafter, lära mig det.

måndag 2 april 2012

Bästa Astrid

Astrid med systrarna Ingegerd och Stina


Jag sitter och förbereder en presentation av Astrid Lindgren för årskurs två. Jag blir helt uppslukad av henne. Vilken kvinna. Allt hon sagt och gjort och så barndomen på Näs. Jag längtar ut i naturen och längtar att snön försvinner. Igår blev det värsta vintern igen, när vi precis hade sett så fina vårblommor vid muséet.


Nu vill jag läsa Barnen i Bullerbyn. Det är ett högläsningstips från mig till dig. Det är riktigt bra och roligt.

söndag 1 april 2012

Till skogs och att fastna i vinkelvolten

Jag har ju svårt att somna på kvällen, sen en månad tillbaka. Jag tror att jag måste kissa hela tiden. Ja nu blir jag lite privat här, men äsch jag bjuder på det. Men igår så somnade jag ganska snabbt i alla fall. Vi har bäddat om i sängen också. Det var på tiden. Och min man som länge tjatat om en ny bäddmadrass kanske snart får som han vill. Jag har ju alltid sovit så bra förut så en knölig bäddmadrass har inte bekymrat mig.

Igår var Majken och Ester så sura, ledsna och Ester fastnade i vinkelvolten hela tiden. Ni vet så där att strumpbyxan sitter fel, men inget man gör kan få den att sitta rätt. Men vi tog en promenad till muséet och så fort vi kom ut blev dom glada. Vi kunde promenera genom skogen nu med vagnen utan att sjunka ner i snön. I skogen var dom glada. Ströva fritt och man vet att inga bilar dyker upp, så skönt.

Det blev inget sprunget igår, har blivit lite sprunget den här veckan, bara en gång. Men så fick den här veckan bli, jag behövde ta det lugnare. Men idag ska jag springa. Imorgon ska jag jobba igen. Jobba lagom.