måndag 13 januari 2014

Loppis och kalla fötter

Ullstrumpor, tjocktröja och ändå kallt. Vi har huset som är kallt på vintern och varmt på sommaren. Lite jobbigt just nu och ändå är jag tacksam för att vintern är här, ordningen återställd.

Igår samlade vi ihop lite grejer och stod och hade loppis. Vi sålde två porslinsgrejer så mycket för billigt så jag får lite ångest. Jag försöker att inte tänka på det. Inga kläder kunde vi sälja fast vi hade med så fina tyckte jag. Vi har bokat bord till en annan loppis nu också. Vi fick ändå lite blodad tand. Men sen får det räcka. Jag sparar ju mycket av barnens gamla kläder, men försöker rensa ändå. Inte spara allt. Så till loppisen hade jag samlat lite fina kläder som jag tänkte inte behöver sparas till eventuella barnbarn. Men att skiljas från saker är lite jobbigt. Men bra träning för mig.

Det där skräpet på bilden hade inte behövt komma med. Har inget med texten att göra.

4 kommentarer:

  1. Åh, vad smart att sälja saker på loppis! Borde verkligen göra det för jag har så mycket som bara ligger! Fast jag har också så svårt för att göra mig av med tex kläder - ser barnen framför mig som små när jag ser kläderna - dumt men sån är jag!

    SvaraRadera
  2. Precis sån är jag med. Den här hade ju det barnet när vi var där och så håller det på. Jag förknippar så mycket med kläder, det gör inte min man så vi är helt olika där Ska han sätta barnens kläder i högar blir det ofta väldigt fel.

    SvaraRadera
  3. Och jag med! Ibland känns det nästan som att man mister lite av barnet om man gör sig av med kläderna! Det är så mycket känslor och minnen med i bilden. Men jag har blivit mycket bättre på det där genom att tänka på vilken nytta man gör, både för miljön och för andra familjer. För många är utgifter för kläder tungt och kan man hjälpa till är det väl jättebra. Jag brukar numera tänka på de barn som får glädje av kläderna och på hur bra återbruk är ur miljösynpunkt och då känns det lättare att göra sig av med dem.
    Annelie

    SvaraRadera
  4. Hej
    Du har så rätt. Jag har också blivit bättre på att rensa. Kanske också för att jag har sett att man gärna vill ha lite nytt när ett nytt barn föds. Allt det som man använde till dom äldre barnen använder jag inte till dom yngre. Man påverkas nog av samhället runt omkring. Men att ge till Kupan känns riktigt bra gör mig! Även om mycket sparas.

    SvaraRadera