onsdag 23 november 2016

Min långa onsdag

Nu är den här igen. Jag hade en pigg måndag och en ganska pigg tisdag. Jag har inte varit riktigt förstoppad på två dagar. Jag är en lydig patient. Tankarna på livsfarlig sjukdom försöker jag skjuta bort. Vara förnuftig. Förnuftig.

Och igår då, min Lediga Dag. Så värdefull. Jag bakade bröd, pizza och bondkakor. Jag hade okej energi. Fick vila lite ibland. Jag grävde i rabatterna och planterade vitlök. Att jag bakade så mycket på en dag var väl något typ av rekord, men det har sin förklaring. Brödet var slut, jag mutade Ester lite genom att hon fick bestämma mat (alltså pizza) och så blev jag sugen på något sött på kvällen. Pizzan blev så god, kanske min mest lyckade. Barnen mumsade glatt.

Kvällsläsningen just nu: Världens mesta Ester. Vi gillar. 

Förra veckans läsning: Sigrid och Affe räddar djuren. Wow tycker jag om den. Jag fnissade när jag läste. Sigrid och Affe är kompisar på landet i Grönåker. De bildar klubben DAR som betyder Djurens arbetsrätt. Det är svårt för dem att komma ihåg namnet. Var det DUR eller DRA. De ska iallafall hjälpa djur att få det bättre. De går till bondebröderna som har djur. Föreslår att kossorna ska få olika slags gräs. Att set inte ska vara flugor hos kossorna och att det inte ska ligga bajs som man kan kliva i. Bland annat Men sen uppstår den riktiga dramatiken när Affes kanin Racerbilen försvinner. Vill du ha kul med din lilla unge så läs!

2 kommentarer: