tisdag 28 juni 2016

Nya gympadojjor

Inte fint och inget kul inköp, men mina gamla var trasiga. Rea var det. Nu provgår jag innan första springturen med dem.
Jag har bakat min första lyckade Rulltårta i mitt liv med Rabarbersylt i som jag gjort. Alltså att göra saker från grunden det är livskvalitet för mig. Jag struntar i om det låter präktigt och gammaldags. För mig är det som något bakomliggande kommer fram. Som något väcks till liv.

söndag 26 juni 2016

Huvudvärk

Flera dagar i streck nu. Inte mysigt alls. Idag höll det på att gå över i illamående. Jag brukar få så här i perioder. Jag sover lite längre på morgonen och lägger mig sent. Jag tror min kropp vill ha väldigt regelbundna tider. Jag ska jobba på det lite i sommar. 

Igår byggde vi klätterställning till bönorna som har börjat komma upp. Det är bondbönor, skärbönor och sockerärtor. Egentligen när jag läste på nätet om de skärbönor jag sått så ska de kunna stå av sig själv. Men lite bärhjälp skadar väl inte.

lördag 25 juni 2016

Midsommar

Vi hade en riktigt fin midsommar. Vi åkte ut till en stuga som våra vänner har ute på en ö. Vi fick med oss alla barnen. Lycka. Största sonen skulle ut på tågluff idag på morgonen så vi åkte hem så vi var hemma vid halv elva på kvällen och då packade han klart. Han är som vi andra i familjen på det viset. Göra saker i sista minuten. Nu kommer det här att bli en orolig månad. Så lång tid ifrån varandra. 
Här väntar vi på att bli hämtade ut till ön. Vädret blev bra. Det blåste men var ändå helt okej. 
Här promenerar vi på stigar, stenar och genom snår till en lite gullig strand. Och vissa badade. De modiga.
Två små och två större stod för modet. 
Så åt vi god med och gott fika och spelade lite spel och dansade runt flaggstången. Det kom Ester på i sista minuten, precis innan vi skulle åka hem. 

onsdag 22 juni 2016

Nya blåmärken och sår

Sår på knän och blåmärken lite varstans. Själv har jag ett jättestort på armen som jag fick när jag hetsade runt studenten. 

Sen söta fräknar också. Som hör årstiden till. 

God röra

Den hade vi på studentbuffén. God på smörgås men också som sås.

I en solstol

Jag promenerade i morse och var med och uppvaktade en kollega på ett annat bibliotek, ett rullande sådant. Han ska gå i pension nu efter att ha kört bokbuss sedan han var 20 år. Och på denna samma tjänst har han varit så många år. Alltid glad och trevlig med både barn och vuxna. Det där att stanna kvar. Det finns nästan inte längre. De är fridlysta. 

Nu sitter vi vid en sjö. Jag läser om självhushållning och de små och min man har badat. Vi har ledigt. 

tisdag 21 juni 2016

Idag blev jag stressad

Idag satt nerverna utanpå kroppen. Obegripligt när min ledighet är 9 veckor. Men det var små detaljer som stressade mig. En grej som skulle skickas i väg som inte passade och hade blivit liggande. Ett paket jag skulle hämta. En bok jag beställt på bibblan som jag behövde hämta. Grejer till en loppis som skulle prismärkas. Räkningar som skulle betalas.och jag avbokade en klipptid igen för den blev fel. Mitt i detta skulle Ester brodera korsstygn och Majken ville också hitta på något.
Och just det, Otis (hunden) skulle ut. Det blev okej tillslut, men nu ska jag försöka avveckla såna här onödiga projekt och bara vara i det vi har. Inte sträva efter annat. Låta bli tradera och affärer. Någon loppis ibland får räcka i sommar. 

Så fina Vallmoknoppen. Så stor och spännande att följa alla steg tills den slår ut.

söndag 19 juni 2016

Studenten

Ja nu har vår äldste gått igenom skolan. Det var en stor dag och dagarna innan var i de närmaste ett lopp där målet var nära, men ändå långt bort. Det skulle handlas, städas och lagas mat. Det mesta skulle lagas dagen innan. Sen skulle klassen ha Champagnefrukost i vår trädgård. Vi lånade två partytält och pyntade lite kvällen innan. Jag och min yngre son stod för pyntet och vi blev så nöjda. Sen kom klassen från sju på morgonen. De hade handlat en massa som de skulle äta till Champagnen så då stod vi där och skivade mango, sköljde vindruvor och hällde chips i skålar klockan sju på morgonen. Och de var så fina, hela klassen. Sen gick de till skolan och vi kom dit lite senare. Sen sprang de då ut. Och då kom tårarna för det var så himla mäktigt. Alltså mitt barn. Så stor. Så fin. Sen åkte de flak och vi åkte hem och gjorde de sista förberedelserna. Så kom gästerna och det blev fint. Jag glömde förstås att fota, men det kanske är ett bra tecken.
Nu har det gått några dagar och jag har sommarlov som barnen. Jag börjar väl komma så smått ikapp, men än är jag lite trött efter kapplöpningen i maj och juni månad. 

torsdag 9 juni 2016

En dikt från Instagram

Man dör. Lite i taget. Säg inte att det är på något annat sätt. Säg inte gläd dig. Jag är glad. Man dör. Lite i taget. Av Åsa Larsson
 Hon skrev så under en bild på sitt barn i kostym som håller på att bli stor. Hit hem har vi precis fått studentskylten med ett lyckligt barn som badar badkar med sin pappa som de alltid gjorde när de var hemma tillsammans. Både jag och min man grät när vi såg skylten. Det här med barnen som blir vuxna. Hon sätter prick ord på mina känslor.

tisdag 7 juni 2016

Går i skogen

Och tänker. Idag tänker jag på osäkerhet. Hur den kommer fram när jag är med vissa människor. Såna som är snälla. Förut var jag nästan alltid osäker. Som att jag trillade i det diket var och vartannat steg. Nu kan jag gå längre och lite stadigare. Men så hamnar jag där ofta med såna där människor som strävar efter att göra rätt. Det där gör mig osäker. Jag känner mig inte rätt. Jag känner mig fel. 

Annars då? Ja annars så ska jag träffa två gamla arbetskompisar som får mig att känna mig trygg. Vi ska fika på stan ikväll. Och så har vi en student att fira och saker att förbereda. Göra lagom, ska jag försöka tänka.

måndag 6 juni 2016

Långhelg

Tack för långhelg. Allergin fortfarande så jobbig, men det har gått. Brorsan och mamma kom förbi på fika. Jag bakade en päronkaka. Den blev god fast vanliga sockret tog slu och jag fick ta farinsocker istället. 

Jag har bott i de här randiga pantalongerna. Så himla sköna. I de har jag planterat, kånkat jordsäckar, tittat på fotboll, lagat mat. Jag har städat lite i stugan ute på gården och idag har vi ätit middag där. Allt verkar vara frid och fröjd, men så är det ju inte riktigt. Men nu fokuserar jag på det en liten stund.


onsdag 1 juni 2016

Vallmo

När jag var liten växte det Vallmo utanför ett hus. Den hade inget namn då, men en plats i mitt estetiska rum. Nu är jag glad att den växer utanför mitt hus och precis så där vilt som jag gillar.