lördag 11 april 2009

Mera bäbisar

Mitt i all lycka så händer det saker som gör tillvaron kaotisk. Mjölkstockningarna har avlöst varandra och jag har fått sår när dom ammar som inte vill ge med sig. Jag grät och ömsom svettades ömsom frös mig genom långfredagen och även halva påskaftonen. Tillslut ringde min man till BB när jag grät som mest och dom sa att jag skulle pumpa ett tag och mata med skednapp, äta alvedon och dricka vatten och nu är det faktiskt bättre. Det är inte bra, men det är bättre och jag har i alla fall inte haft mjölkstockning på två dagar. Benen bär mig igen, solen lyser och jag känner mig lite starkare igen.

Men en sak gör mig lite bekymrad och det är att en av bäbisarna har blivit snuvig och hostig fast hon är knappt två veckor gammal. Visst är det alldeles för tidigt? Men hon har tack och lov ingen feber. I natt har dom ätit en del och att vara vaken på natten är svårt, riktigt svårt. Men jag kämpar på. På dagarna är dom väldigt lugna och sover massvis och äter några gånger däremellan, men så kommer dom igång på kvällen och blir pigga och är riktigt vakna och vill äta ofta fram till så där 23 och ibland lite senare. Precis samma rytm som dom hade i magen verkar dom ha nu också.

Vi har inte bestämt oss för vad dom ska heta. Många namn har vi och vilka passar egentligen bäst? Vi vill inte hålla på att vela så mycket längre känner vi så snart bara bestämmer vi något.

4 kommentarer:

  1. Mjölkstockning är inte kul, jag minns att det var rent plågsamt att amma, samtidigt som mjölken måste ut... Minns att jag fick mjölkstockning på midsommaraftonen för att jag slarvat med att ha fetvadden då det var så varmt. Men så blåste det lite och vips..
    Här i Obbola har det varit en lugn och skön påskhelg och idag har vi firat Jonathan som blivit 14 år .
    Ha det så bra! Kram Susanne

    SvaraRadera
  2. Har just funderat över vad ni tänkt att de ska heta. När man tänker på er så rabblar man ju era barns namn i huvudet....,....,.....,..... och ? och ?
    Hoppas att det ordnar sig med mjölkstockningen

    SvaraRadera
  3. ah det är inte roligt med mjölkstockning. Hoppas att det är över nu då!!

    Kram från oss! ta hand om er ordentligt.

    SvaraRadera
  4. Hoppas att du mår lite bättre och att allt är bara fint med alla barnen. Både stora och små.

    Kram Ulrika

    SvaraRadera