måndag 4 november 2013

Det fortsätter

Oron för sjukdomar, att jag är sjuk, bara fortsätter. Blev som förlamad av oro i förmiddags. Nu känns det lite bättre och vår dag blev fin trots allt. Dagen började med besök för dottern hos tandregeleringsspecialisten klockan nio. Majken och Ester satt helt tysta i min famn och på en stol bredvid och tittade på när Signe blev ompysslad och lite mindre ompysslad. Lite mindre ompysslad blev hon när dom satte två spadliknande föremål i hennes mun och drog isär läpparna och skulle fota tänderna. Sen åkte vi hem och då drabbades jag av dom där tvångsliknande tankarna. Det har varit hemskt mycket sånt nu. Skulle vilja inte hålla på så här, men det går inte. 

Sen gjorde jag lax och potatis till lunch. Gott tyckte alla vi tre. Sen försökte vi hitta regnkläder till hundpromenaden för det regnade, som det regnade. Vi kom ut och det blev mysigt. Ester gick hela vägen, bara en sån sak. Vi gick förbi en lekpark och jag märkte att dom blivit så bra på att klättra. Så gick vi lite till och sen hem. Då bakade vi en kaka och sen började syskonen droppa in. Jag älskar när dom ropar hej, en efter en. Lite som julafton eller nått, det där hejet. Sen började jag skjutsa barnen på olika stället. Så är det bara och oftast kring middagstid. Fiol och stallet var det idag. Bengt hade gjort en tjälknöl av en köttbit igår som höll på att bli för gammal så den var ju klar så då var det bara lite kvar tänkte jag. Men ändå, på något vis tar det tid. Brunsås, potatis som skulle kokas, morötter som skulle skalas, slantas och kokas och så skulle jag göra vegetariska biffar. Det där dumma att lämna det som tar längst tid till sist. Men det blev klart och gott. Dom där vegetariska biffarna blev nästan godast tyckte jag fast dottern som är vegetarian gillade inte dom, tyvärr. 

Squash- och halloumibiffar

1/2 kg squash
2 tsk salt
200 gram halloumi
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl ströbröd
1/2 dl majsena
Ägg
Peppar
Persilja
Mynta
Olivolja att steka i

Jag rev squashen och blandade med saltet. Skulle stå en halvtimme, men för mig blev det en kvart. Sen pressade jag ut all vätska jag kunde. Så blandade jag grovt riven halloumiost, fint hackad gul lök och finhackad vitlök, ströbröd, majsena, ägg, kryddor och squashen i en bunke och formade små biffar. Jag stekte dom sen ca 5 minuter i rikligt med olivolja. Jättegoda. Jag hade varken persilja eller mynta, men stoppade i lite basilika istället. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar