2 stora eller 4 små squash
1 färsk gul lök
4 små morötter
3 pressade vitlöksklyftor
300 g (4dl) majs
2 msk olja
4 msk färsk timjan
Örtsalt
Ost
Dela squashens 10-15 cm höga bitar. Gröp ur och spara en botten samt en knapp cm runt om så skalet förblir stabilt. Skär köttet i små bitar. Skala och hacka löken. Riv morötterna grovt. Fräs urgröpta squashhacket i 5 min i olja tillsammans med lök, vitlök, morötter och majs. Krydda med timjan och örtsalt. Fyll squashen med grönsakshacket och hyvla ost överst. Gratinera i 200 grader i 15 min.
Vi tyckte gott. Någon tyckte att det var mkt squash. Jag tänker att det hade varit gott att blanda ner någon god ost i grönsaksröran. Det gör jag nog nästa gång.
Åh, vad roligt med ett nytt recept! Det låter gott! Och osten är nog ingen dum idé! Måste testas!
SvaraRadera