lördag 3 september 2016

Veckan som gått/gott

Måndag: Började veckan festligt. När vi kom hem från skola och jobb så gjorde jag egen chokladpudding. Nästäldsta ratade p.g.a inte nog sött. Vi andrade åt glatt. Mindre snyggt-mer gott. Middag var veg. Bacon och pastasås med grädde,svartkål och mild mögelost.

Tisdag: Gick promenad i mina nya stövlar. Men alltså vilken hit. Jag har grävt så mycket i trädgården och de sitter som gjutna. 

Middag var kokt arborioris som jag blandade med fräst grönkål, squash, morot, saffran och cayenne. Sen kokade jag grönsakerna i bara lite buljong och lite créme fraiche för att få bort tuggmotståndet i morötterna. Efter det blandade jag i riset och sköljda kikärtor och fetaost. Det blev riktigt gott. Jag tog lite saffran och lite cayenne och kanske 2 dl vatten och 1 dl créme fraiche. 
Onsdag: Vi har gjort en matsedel och vi har följt den. Jippie för oss. Den här dagen skulle det bli Tjockpannkaka. Till den måste man ha lingonsylt. Flickorna gick ut och plockade. Jag blev lite rörd över deras kompetens och handlingskraft. Och middag var alltså Tjockpannkaka.
Torsdag: Nu började fiolspelet igen. De spelar på musikskolan som ligger i stora barnets gymnasieskola. Andra barnet (eller första) har ju gått ut nu. Det kändes vemodigt för oss att tänka på att han inte var där. Men jag är väldigt förtjust i den där skolan. Så plockar vi in squash var- och varannandag. Middag var pasta med tonfisksås.

Fredag: Har sovit dåligt i veckan. Förkyld och vi åt tacos. Vi var trötta. Och flera av oss är småsjuka. Rätt tungt när terminen börjar med förkylning. Kraften rinner av en. Jag har handlat perenner på rea och börjat gräva på nya ställen i trädgården. Nu har jag ännu mer att färdigställa innan vintern.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Heja på, snart är ni friska igen! Vilken härlig mat ni fixar!

Maria sa...

Å tack för heja-rop. Känner mig sjukare idag. Men snart vänder det väl? Ja maten får så lyckad förra veckan. Och det blev rester.

Maria sa...

Var så lyckad skulle det stå!