lördag 15 augusti 2015

Dyster

Känner mig så ledsen idag. Kanske är krafterna slut. Vi följde med min man som skulle springa ett lopp och det borde vi inte ha gjort. Alla vältränade människor, framför allt män gjorde mig irriterad. Jag bara tänkte hur de får tid att träna. Hur de hinner? Här står jag med för många kilon, 6 barn, massvis med tvätt, mat som ska handlas och mat som ska lagas, barn som ska väckas, konflikter som ska trasslas ut. Jag orkar inte. Jag orkar inte se vuxna springa lopp. Snabba är de också. Nä jag orkar inte.

7 kommentarer:

minna lindeb sa...

Tänk att du fixar allt det där! Tvätt och mat och hela enorma hushållet. Dom som har tid och ork att träna gör med största sannolikhet inget av det som du gör. Och jag tycker nog att det är bra mycket mer kärlek och nytta och altruism och meningsfullhet i att jobba som du gör. Än att springa runt för sej själv. Ursäkta min trångsynta fördomsfulla inställning, men den är min-åsikten.

Maria sa...

Tack för din stöttande kommentar. Någon här hemma trodde jag kanske var lite avundsjuk. Det stämmer väl lite, men också konstigt hur det blivit. Jätte konstigt att ha många barn men helt självklart att springa en massa lopp och träna alla dagar i veckan.

Anonym sa...

Jag förstår inte Minnas kommentar. Kan man inte vara en bra mamma och ändå träna? Jag har själv 4 barn och springer cirka 2 gånger i veckan plus något lopp per år. Jag tvättar, städar , förhör läxor, kramar, reder ut konflikter och skjutsar till fotbollsträningar precis som alla andra. Är jag ego för det? Tiden för träning får jag genom att aldrig titta på film/tv tex. Träningen gör mig lugnare och mer stresstålig och utan den skulle jag definitivt vara en mindre rolig mamma.

Maria sa...

Hej
Du som skrev här nyss. Kanske råkade jag radera istället för att trycka svara. Det var inte meningen. Jag tror inte Minna menar att man inte är en bra mamma/pappa om man tränar. Jag tror att hon ville stötta oss som inte orkar och hinner. Jag försöker också springa men jag har svårt att hitta tid och ork. Jag såg många män på loppet och många med barn och det är häftigt så vältränade de är. Men just den här dagen hade vi planerat en skogsutflykt när min man kom på att han hade anmält sig till det här loppet. Det bidrog till mitt dåliga humör. Jag kan tycka att det är konstigt att så många kan träna så mycket. Men att träna i sig är ju toppen och jättebra. Men att tro att man nästan kan vara elitlöpare, jobba, laga mat, ta hand om barn o.s.v är lite överambitiöst.

Maria sa...

Hej igen
Nu dök din kommentar upp igen. Teknikens under!

Anonym sa...

Nej det är ingen fara. Jag förstår vad du menar i ditt sammanhang. Det finns ju såklart gränser för hur ambitiös man kan vara med träning om man samtidigt vill vara tillgänglig för sina barn. Jag reagerade snarare på den som tidigare har kommenterat ditt inlägg. Det var så dömmande och kategoriskt.

Du får bara inte glömma bort att typ 99% av alla de där vältränade killarna har max 2 barn och inte 6. Det är en väsentlig skillnad....

minna lindeb sa...

Oj hjälp. Jag ville inte döma någon här, bara tillstå att Maria är en mamma som ofta tänker mer på andra än på sej själv. Och jag ville påvisa hur mycket hon gör för sina familjemedlemmar och att det då självklart blir mindre tid över för egna sysslor och intressen. :)