fredag 12 augusti 2016

Jag och mina yngsta

Vi har varit i Stockholm. Vi har varit på Junibacken och Gröna Lund. Junibacken var lite fantastiskt. Flickorna är ju inne i en Lasse och Maja period och så hade de en liten sångteater Orkestermysteriet med Lasse och Maja. Väldigt passande.  
Så åkte vi det fina sagotåget med Astrid Lindgrens röst. Då blev jag rörd. Det var även en fin Muminteater och en teater som baserades på Stina Wirséns bok Vem städar inte. Den var en rörig lokal så det där magiska uteblev. 

Sen hamnade vi på en buss som så praktiskt tog oss till Medbogarplatsen. De små köpte glass och jag en kaffe och sen gick vi på bio. I 3D, mitt värsta. Jag klarar inte av glasögonen. Jag håller på och grejar med brillorna och tycker att de sitter fel. Men förutom brillorna så gillade vi filmen. Den var charmig även om den var snabb som såna där filmer alltid är. Husdjurens hemliga liv hette den.

2 kommentarer:

minna lindeb sa...

ÅÅ Junibacken! Lyckans er som har det.
Vet du Maria, jag gråter varje gång jag sitter där i tåget och hör Astrid Lindgrens varma och nära röst. Blir så berörd av hennes innerligt underbara sätt att berätta om sin värld.

Maria sa...

Tänk att du också gör det. Att man blir så av att höra henne. Flickorna tyckte också att sagotåget var bäst!