söndag 26 februari 2017

Länge sedan

Ja jättelänge sen jag skrev här. Det här året är ju tufft för mig, eller år och år. Det började ju i oktober med tarmen och trötthet och så blev det akut. Jag sprang till toaletten och hann inte alltid fram. Hemskt var det. Eller är, men inte lika akut som det var då. Så fick jag utslag i ansiktet p.g.a tarmen. I december fick jag en hemorrojd som gjorde mig sömnlös. Sen blev det öroninflammation. Jag grät för det gjorde så fruktansvärt ont. Vi behandlar inte det sa de på vårdcentralen. Men jag fick behandlingen tillslut för jag känner ju en läkare. Sen var det jul och jag var energisk får man säga. Och jag fick undersöka min tarm i januari tillslut och inflammationen var värre och det förklarar en del av mina problem. Sen fick jag en inflammation i underlivet. Och mot slutet av januari känns det som jag har träningsvärk utan att ha tränat. Och det blir värre. Jag har ont i höfterna, knäna, armarna, axlarna. Jag får svårt att böja mig och gå i trappor. En armen gör ont på natten om jag lyfter mycket så jag slutar använda den på jobbet. Så jag får en ny läkartid förra veckan, men så är min man bortrest och mina yngsta får feber så jag kan inte gå till läkaren. Men nu har den ena armen blivit bättre och benen. Det verkar gå åt rätt håll. Det är sånt här som man inte gillar att läsa, men jag skriver ändå. Jag funderar mycket på att jag behöver paus från jobbet. Det känns som att jag har ansträngt mig för mycket för länge.

3 kommentarer:

minna lindeb sa...

Jag tycker du är ärlig och modig som skriver om precis hur det är. Det finns tillräckligt mycket justerat och förfinat och slipat. Är så innerligt trött på det.

Tänker på att det låter som fibromyalgi, det som du beskriver som vandrande värk? Nu är jag ju ingen läkare men när jag väntade Malin hade jag en konstig grej. Det var värk som förflyttade sej i kroppen. En var det armen, knäet, armbågen, stortån,handleden osv. Värkte nåt fruktansvärt. Trodde det var reuma, avvaktade och åt mindre salt och trampade barfota på yogamatta med "spikar" sen bara plötsligt upphörde den vandrande smärtan. Inte fick jag nånsin en förklaring till det, men hoppas du kunde få det. Kanske kan du påverka nåt med kosten? Värmebehandling, typ bastu? Yogamatta? Ingefära?
Hoppas du finner ut nåt. Och skriv, det är liksom inget värt att läsa texter där inget är på ritigt. En argsint tant har det blivit av mej på sistone :D

Maria sa...

Tack snälla för att du skriver till mig. Precis som du beskriver så har det liksom vandrat runt. Det började (om nu allt hänger ihop) med att det stack i två fingrar och sen blev det handleden och sen armen. Ja och sen blev det liksom allt på en gång men med någon ny lite starkare smärta på någon plats som till exempel fotleden. Skumt. Tack för att du skriver här. Och tack för dina böcker. Jag har blivit så alldeles stormförtjust i Vildare, värre Smilodon. Det där med argsint tant känner jag igen mig i.

Anonym sa...

Hoppas allt är bra med dig Maria. Saknar dina texter/ Michaela