torsdag 18 augusti 2016

Blommor och blad

Jag skördade Mangold igår. Jag har tidigare gjort en Lasagne, en sås till gnocchi och klippt lite blad till pizzor. Nu förvällde jag så det blev tre påsar med 250 g i varje. Tre påsar. Inte mycket, men jag hoppas att det fortsätter växa ett tag till så jag kan skörda ännu mer. Idag tänker jag ta mig an grönkålen som är stor nu. Jag ska göra en soppa till middag, göra chips någon dag och en paj. Sen förväller jag och fryser in. Den tål ju frost så den får också stå kvar.
Så har jag fått en väldigt vacker Malva. Här står den med Ringblomma och Blåklint. Den är nästan lite för vacker så den blir lite fjamsig. Men jag tycker om den och jag är stolt över allt som växer. Vi har också plockat in någon, 3 st, små gurkor. Nästa år vill jag ha massvis. Barnens absoluta favorit. Och sallad ska jag plantera på ett annat sätt nästa år. Sprida ut sådden lite så inte allt och så mycket är skördeklart samtidigt.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Duktigt att du odlar mat!

Maria sa...

Tack! Inte så mkt än. Men jag ökar takten!