lördag 11 juli 2015

Trötta semestermänniskor

I två veckor har vi kånkat väskor, packat och packat upp, åkt båtar, tåg, bil, rälsbuss, buss, pendeltåg. Vissa dagar har varit jättefina och andra, särskilt en eller två,  rätt så jobbiga.

Slottsskogen var fin och vilsam, Liseberg var ett 9 timmar långt besök. Det var en riktigt bra dag förutom att jag åkte några hemska karuseller. Vi såg också Carl-Einar Häckner på scen ett tag på Liseberg och han var så kul. Idag hann jag med att köpa världens mjukaste och skönaste pantalonger på Gudrun Sjödén. Vi har ätit så god mat. Fin kinamat, goda vegetariska delikatesser, en fantastisk surdegspizza och en kycklingrulle på Liseberg (mer snabbt än gott). Vädret har varit okej. 

Men jag längtar hem nu. Jag tänker på att jag ska rensa ut alla kläder som jag inte tycker mycket om för jag har under semestern nu läst en bok om städning. Eller jag håller på att läsa den. Att jag ska  fixa i trädgården, att jag ska vara närvarande, att jag ska promenera varje morgon, att jag ska måla panelen i trappen. Ungefär så tänker jag. Jag ska också fundera över hur jag vill ha det.
Att resa är viktigt också för det väcker tankar och idéer.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Har själv läst "rensa i röran med feng shui" det är bra principer att utgå ifrån även om jag personligen inte tror på alla flummiga teorier. Hur gick det förresten för maken att springa maraton? Funderar själv på att satsa stort till våren. Du ska inte hänga med?

Maria sa...

Hej

Vem är du som vill springa marathon med mig? Lite nyfiken blir jag. Jag och min kompis har bestämt oss för att försöka springa ett halvt nästa år. Hjälp. Det gick bra både för mannen och sonen. Sonen hade svårt att gå efteråt. Tog flera dagar innan han blev som vanligt igen. Mannen vill bli smalare till nästa år så det ska bli lättare att springa.

Anonym sa...

Jag är en 4 barnsmamma som bor i Skåne. Tyvärr lite för långt ifrån dina trakter tror jag men visst skulle det vara kul. Jag gillar skarpt din blogg och det du skriver. Inbillar mig att vi skulle kunna vara goda vänner....Hursomhelst jag har sprungit 1/2 mara och det klarar med säkerhet du med. Vill utmana mig lite till och ev satsa på mara till våren.
Kram

Maria sa...

Hej
Roligt att höra lite om dig.