onsdag 26 augusti 2009

Ovant

Det är många mornar som inte är så roliga. En hade vi i morse. Alla var så trötta och så gnälliga. Jag med. Jag blir aldrig någon morgonmänniska som tycker att dom är mysiga, jag inser det nu.

Bäbisarna vaknar tidigt nu sedan skolan börjar och somnar vid nio på kvällen. Ett lite annorlunda liv för dom har hängt med framemot 10 eller 11 hela sommaren. När dom somnade igår kväll så råkade jag byta kanal på TV:n och just då började en film. Jag såg hela filmen, från början till slut. Det har inte hänt på jag vet bara inte hur länge. Det var ingen som skulle se på fotboll mitt i filmen eller något annat som störde. Det var en trevlig upplevelse.

Min man jobbar nu och efter att alla gått till sina jobb och skolor så är det jag och bäbisarna som är hemma. Det har känts väldigt ovant. Första dagen kändes det till och med märkligt, konstigt och lite läskigt. Hur ska det gå, tänkte jag när dom ville sitta i famnen helst båda två samtidigt hela tiden. Jag förberedde middagen vilket innebar att jag skulle skala och riva 1 kg morötter. Bäbisarna satt i sina babysitters och ropade och jag skalade och rev och dom ropade. Men så började jag sjunga och då blev dom lugna. Om varenda morot sjöng jag en sång. Storögt tittade dom på.

Vi får se vad vi hittar på idag. Det blir nog en annan sång och en och annan promenad. Det tror jag.

2 kommentarer:

Susanne M sa...

Så härligt att du är tillbaka Maria, i vilken omfattning det än må vara! Kram Susanne

Maria sa...

Hej Susanne Ja nu känns det som vardagen är här så då hinner jag nog skriva lite. Kramar