fredag 19 december 2014

Nästan jullov

Alla utom jag har jullov nu. Det är skönt. Jag jobbar 9 till 2 på måndag och det kan man leva med, 

Sen har jag tänkt på det där att en man fortfarande är så mycket duktigare än en kvinna om han lagar mat eller tar hand om barn. Som kvinna får man inget beröm för det precis. Men man får kritik om man inte gör det. Men också är man inte så bra om inte jobbar heltid. Så helst ska man jobba heltid, ta hand om barn, laga maten och städa hemmet. Och mannen ska göra ungefär samma fast han behöver bara göra lite av det där hem- och barnarbetet och ändå få beröm. Jag säger bara det här idag för att det gör mig irriterad. Riktigt irriterad. Jag vill inte heller känna att mitt jobb är sämre än min mans. Jag går med på att tjäna betydligt mindre, men jag vill inte att det ska vara mindre viktigt. Jag vill också att det ska bli okej igen att vilja ta hand om sina barn i hemmet längre än kanske det första året. Lite saker jag fått anledning att bli upprörd över på sista tiden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fast jag tjänar mindre tycker jag att mitt jobb är viktigare än min mans. Om jag ska vara hemma sitter 27 barn och väntar på mig, 27 relationer som ska mötas av någon tillfällig som inte känner dem. Min man har en dator och ett jobb som kan göras en annan tid på dagen. Oftast.
Kram Johanna

Maria sa...

Det tycker jag också att ditt är. Och egentligen är ju min mans viktigare än mitt. Men jag tänker att vi förtjänar på ngt vis samma respekt av omgivningen, nära och kära.