måndag 31 december 2007

Nyårsafton

Vi ska fira alldeles själva ikväll. De två äldre barnen är besvikna. De försöker desperat hitta folk åt oss som vi kan fira med. Om någon sticker in huvudet här, om så bara en bit in i hallen, så passar de på att fråga om vi kan fira nyårsafton tillsammans. Det behöver knappt vara någon vi känner ens. Jag får dåligt samvete, borde vi kanske ha frågot någon? Men det är ju faktiskt ingen som har frågat oss heller. Varför är det inte det förresten? Är vi för många eller inte tillräckligt trevliga? Jag ska inte gräva ner mig i det där. Men innerst inne tycker jag att det känns skönt att det bara blir vi. Jag är inte någon bra firare och så tycker jag ofta nyårsafton känns lite lång. Men det skulle vara kul om barnen ville äta middag lite längre än en kvart idag. Just nyårsafton har jag svårt att fira, ett år är över, jag har blivit äldre. Jag kan få riktigt dystra tankar en dag som denna. Under nästa år kommer alla våra barn till exempel att ha börjat skolan. Tänker jag på det blir jag riktigt stressad. Är snart hela dagistiden ett passerat kapitel? Men i alla fall så ska vi laga trerättersmiddag och hoppas att alla gillar allt. Vi ska tillochmed göra efterrätt. Jag brukar ofta aldrig komma så långt som till efterrätten. Men vi ska faktiskt börja med att åka skidor med varm choklad.

4 kommentarer:

AnnaSv sa...

Hej!

hittade in till dig från kaffeflickan och blev lite nyfiken på dig. =)

Hoppas ni har en bra dag i snön!

Kram,
AnnaSv

Perislja sa...

Hahaha! Det är för att du har FYRA barn!!! Inte blir vi lika frekvent bortbjudna längre som förr. Eller nu när de är lite större och inte river husen man kommer till så har inbjudningarna börjat droppa in lite mer...men under småbarnsåren...jag tror det beror på det iallafall...hahaha!!!!! Jag tycker det är skönt att inte fira så mycket men barnen vill kanske kunna berätta vad man "gjorde" och att man var uppe si och så länge...(det börjar tidigt detta tävlande tyvärr!) Jag tycker det är mysigt att fira med familjen bara också. Äta gott. Se film ihop eller nåt.

Anna Stilla sa...

Våra tre barn har redan flytt fältet och jag och Magnus ska vara själva hela dagen :)

Jag vill önska dig ett mysigt och varmt firande.

Må 2008 bli ett fint år för Dig och din familj.

Kram
Anna

Maria sa...

Hej Anna, Persilja och Anna Stilla Tack för era besök och kommentarer. Jag håller fortfarande på att tacka alla som besöker min sida, men det är bara för att jag blir så himla glad och inte kan låta bli. Skönt att höra att det är okej att vara ensam på nyårsafton. Och att vi troligtvis inte blir bjudna för att vi har fyra barn och inte för att vi inte är snälla och så. Och jag önskar er ett rikigt Gott Nytt År