tisdag 26 augusti 2008

Döda små djur

Nä det blev ingen bra morgon. Var är min dotters strumpor egentligen? Hon som aldrig borstade håret under sina första åtta år borstar det en halvtimme varje morgon nu. Det hinner hon inte. Blä för den här morgonen och själv är jag jätte trött och ingen bra hjälp alls. Jag jobbade till åtta i går kväll för första gången på tre månader och det var en omställning. Trött, trött, trött.

När jag skulle hämta in posten igår på dagen kom vår fina katt fram från under bilen (kan man säga så?) och var riktigt stolt för i munnen hade hon en ekorre. Jag gjorde slut med henne då och ställde mig på gatan och skrek, men ingen kom och hjälpte mig. Okej för näbbmöss och kanske, eventuellt en och annan fågel fast det är himla äckligt också, men en ekorre det är för mycket. Hon är förresten inte så mycket större än en ekorre själv.

Ja jag tycker väl om henne ändå, men hon behöver inte envisas med att fånga och döda en massa djur. Snart är hela vår tomt som djurkyrkogård. I somras var det som en skräckfilm här hemma när vi satt i soffan och tittade på TV. Katten brukar titta in genom fönstret på balkongdörren när hon vill komma in och det gjorde hon den här gången också, det var bara det att hon denna gång hade en fågel i munnen. Vi skrek och släppte inte in henne på ett långt tag.

5 kommentarer:

Maria sa...

Hej Maria!
Alltid roligt att läsa om livet hos er...även om det innefattar lite döda djur.

Anonym sa...

gaah vår tog in en död fladdermus och lade i källaren. Ingen hit.
J

Anonym sa...

ja fy för döda djur.. en av anledningarna att jag drar mig för att skaffa katt..men det är lika läskigt att få in möss i huset,, eran katt verkar vara en bra jägare.. och en ekorre.. ja den är en superb jägare... fast jag förstår din vånda..

Selmas småprat sa...

Ja det är inte kul när kissen vill komma in och visa vad fina döda djur han har hittat, huvvaligen det har hänt många gånger....

RANA sa...

Men åh, utsäkta att jag skrattar lite, det är ju för hemst. Svårt att uppfostra ett djur att gå emot sina instinkter? Inte för att jag vet.

Hoppas du får en mysig helg - trots döingar.

KRAM,
Rana