lördag 6 november 2010

Husköp och språket

Och vi har köpt hus, en gata upp. Jag har sovit dåligt sedan dess. Drömt konstiga drömmar. Och nu måste piffa lite här hemma. Herre gud vårat fina, skamfilade hem. Man vet inte var man ska börja och så har vi ingen tid heller. För vi har Majken och Ester som är som så apungar och klättrar överallt och vill äta pepparkakor eller något annat som är högt upp. Eller så vill dom sitta i famnen eller amma. Jag tror dom aldrig varit så intensiva som nu. Men så roliga också. Förstår så mycket. Säger Hallå (Ester), hoo hoo (ugglan) (Ester), sssss (regnet)(Ester), voff (Majken och Ester), mau (Majken och Ester), blää(grodan)(Ester), bejbi (bäbis)(Majken), äta (läsa) (Majken), äta (äta) (Majken).

Bland annat. Eller ungefär det.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gissade att ni köpt huset - så kul! Sätt dina stora barn i arbete med att piffa till ert hem så funkar det. Köp stora förvaringskorgar och boxar och göm all skit innan visningen. Sen kan ni packa i dem sen och använda dem i ert nya hem Är det ordning med grejer så tittar folk inte så mkt på slitna lister. Hälsar Soffy, som leker inredningskonsult tror jag... ;)

Anonym sa...

Grattis till husköp. Detta blir så bra Maria. Visst har man lite ångest att lämna något invant och tryggt. Men jag lovar när ni bott in er i det nya huset så kommer allt att bli bra.
Dröm vackra förhoppningsfulla drömmar istället....
kram från Gunnel L

Maria sa...

Hej Soffy
Tack för tipsen. Det ska vi göra. Det behövs verkligen...

Tack Gunnel