tisdag 20 januari 2015

Lediga dagen?

Alltså det här med dubbelarbete. Är det så det borde vara. Jag tänker på den nya studien där män som gör mer hemma blir sjuka eller mår sämre. Som kvinnor blir av dubbelarbete. Som kanske väldigt många människor blir. Att sköta barn och ett hem är många timmars arbete. Det är galet att vi inte har några möjligheter att bromsa mer när vi har hemmaboende barn. Eller vi kan väl bromsa, men får bekosta det själva. Som att jag jobbar halvtid och väl får en helt bedrövlig pension om vi inte själva gör något åt saken. Sen tror jag vi lämnar bort barnen för tidigt och alldeles för länge. Det borde vara en förmiddag eller en eftermiddag. 

Jaja iallafall har jag gjort massvis på vår lediga dag. Vi har packat upp en massa mat vi beställt från Ica, lagat lunch, lagat middag, bakat bröd, städat köket, tvättat två maskiner och hängt, åkt på viola, tränat viola, min man har varit på information om 6-års, åkt Bob och rastat hund, bytt gardiner (bara för att jag är lite fixerad vid just gardiner). Typ det tror jag. 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej

Anonym sa...

Jag är en 4 barnsmamma som hittat din blogg och är fast! Känner igen mig i så mycket ....trodde jag var den enda flerbarnsmamman i världen som oroar mig för stort och smått kring barnen. Länge trodde jag att en som jag inte kan ha många barn för att jag är för orolig och hönsig. Men nu har jag 4 st och har hitintills inte oroat ihjäl mig!
Känner även klump i magen vid tanken på inga fler barn...jag är ju 40 nu så tiden rinner ifrån mig....Har du helt lagt undan tanken på fler?

Maria sa...

Hej
Blir så himla glad när någon hittar hit som känner igen sig

Maria sa...

Jag får fortsätta i en till ruta. Det är så ofta det inte går att skriva när jag har börjat skriva ett svar. Något med tekniken som jag borde ta reda på vad det är.
Men som sagt, vad roligt att du hittat hit.

Maria sa...

Fortsättning. Fler barn slutar jag aldrig drömma om, men min kropp beter sig inte som förr så jag tänker att tåget gått och det är försent. Det är så sorgligt att tänka på.

Maria sa...

Så om du vill, vänta inte utan försök! Mitt råd. Trevlig helg och välkommen tillbaka.