lördag 3 januari 2015

Mera kalas, mera presenter, flera tonåringar

Så är det. Efter jul och nyår så fyller två år på trettondagsafton. 13 år. Så snart fyra tonåringar i det här huset. Jag läser en intervju med Markus Krunegård där han säger att högstadiet är hemskt (typ) för alla är så dumma i huvudet av hormonerna. Typ. Och vi har fått erfara, hittills, mycket fint och en del jobbigt. En del håll käften, en del " jag har lurarna på och svarar inte", en del korta, irriterade svar så man riktigt förstår hur himla dumt man frågar, en del lögner, en del tårar utan förklaring. Nu kavlar vi ärmarna ännu mer. Och jag jobbar med att inte vara så lättsårad. Och det här att inte glömma bort dom när dom försvinner på sina rum i många timmar.

2 kommentarer:

FruG sa...

Hej! Känner igen det där med tonåringar! Inte alltid så lätt! Vi har tre stycken i huset och det pendlar lite tycker jag - irritation, snäs, och smällar i dörrar och också folk som försvinner in i sina rum som du skriver. Men också samtal och förtroenden. Jobbar också på att inte vara så lättsårad - vara den där klippan som står stadigt när det blåser. Häftigt att de fyller 13 på 13-dagsafton - det är väl idag förresten! Grattis till dem!

Maria sa...

Tack! Jag trodde nog att det skulle vara enklare det här föräldraskapet. Att vara ett stöd en trygghet och inte så lätt bli sårad och ledsen själv är en utmaning. Men du har rätt att det också är fina samtal och andra mysiga stunder.