söndag 22 februari 2015

Vegetarisk lasagne med grymt god "låtsas-köttfärssås"

En lasagne som alla i familjen mumsar i sig med god aptit.

Till fyra (jag gjorde ungefär 2.5 sats idag)

100 gram rotselleri
1 morot
1/2 zucchini
1 röd sweet snack paprika ( har tagit vanlig)
3 vitlöksklyftor
1 tsk chilisås 
1 msk mjöl
2 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
Salt och vitpeppar

Skölj, skal och riv rotselleri och morötter grovt. Skölj zucchini och riv grovt. Finhacka vitlök och strimla paprika.. Fräs allt i olja. Tillsätt tomatpuré, ketchup och chilisås. Rör om ordentligt. Pudra över vetemjölet och rör ner. Tillsätt buljong och grädde. Sänk värmen och låt såsen koka ihop 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. 

Bechamelsås
50 gram smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl grädde
100 gram riven lagrad ost
1/2 krm malen muskot
Salt och vitpeppar

Smält smöret i kastrull. Dra från plattan och gör en bottenredning. Vispa ner vetemjölet till en slät smet. Slå på lite mjölk och grädde i sänder under rörning. Rör ner osten på slutet. Tillsätt muskot, salt och vitpeppar.

Varva såser och plattor. Se till att det finns sås kvar att ha överst. Toppa med riven ost. Gratinera 220 grader drygt 30 minuter. MUMS!

Inga kommentarer: