söndag 15 juni 2008

Spara pengar nr 2


Köpa mindre godis, ett bra spartips åtminstone i en stor familj som vår som älskar godsaker. Igår vägrade vi barnen lördagsgodis, fast inte riktigt för min man hade köpt en Marabou mjölkchokladkaka och tagit med sig när vi åkte till sjön och barnen tog sommarens första dopp. Och sedan blev det inget mer och det fanns en anledning. De fick godis i torsdags istället för vår dotter ville fira att hon fått sommarlov. Men sedan blev det ju lördag och då kom suget igen: GODIS.

Jag känner att för vår familj så passar rutinen lördagsgodis bra annars hamnar vi i konflikter och tjafs mellan barnen. Vi fick en riktigt pestig dag i går när tjafsandet ständigt pågick om olika saker, bland annat om godis. Vår son, på snart 11, börjar vilja ha godis vid andra tillfällen, på disco häromveckan, på fotbollscuper och vid andra tillställningar och de andra här hemma nosar genast reda på om något sådant har skett och så vill de också ha.

Och vad det kostar mycket, kan de inte nöja sig med Strömming?

Här ska sparas pengar så igår bakades det chokladbollar istället. Färdigt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

håller med du ..det är verkligen penga och kropps förstöring... från man är 12 i här i huset får man veckopeng... då får man disponera det själv eller spara.. till man är 12 är det lördagsgodis som gäller.. det bra med veckopeng är att till en början ryker den direkt men sen inser dom att det räcker inte så långt och då är godis inte första alternativet,,, veckopengen ska räcka till nöjen godis å så..
och choklad bollar är bästa godiset tycker då jag :)

Maria sa...

Hej Susanne
Vet du imorse sa jag att hädanefter får de köpa godis för sin månadspeng för då kanske de inser hur himla dyrt det är och så blir det förhoppningsvis lite mindre godis på lördagarna. Jag har ju yngre barn, men de kan väl få försöka.

Maria sa...

Hej!
Vi köper och äter alldeles för mycket godis i det här huset!! Och både fredag och lördag...och i ärlighetens namn så äter mamman och pappan även någon fler dag i veckan. Både dyrt och onyttigt! Men det är den last jag /vi har...men chokladbollsbak är ju ingen dum idé! Det är ju gott och så får det pyssla lite för att få sitt godis...

malve sa...

Vanan med lördagsgodis är svårrubbad! Vi brukar göra egen dajm ibland. Hur lätt som helst. Lägg en kommentar på min blogg om du vill ha receptet.

Vilken mysig blogg du har! Jag hittade hit från Jag blommar.