måndag 1 juni 2009

Tvinga lite

Igår badade barnen i vår närmaste sjö. Inte den äldste som var lite sur till en början för att han var tvungen att följa med. Han hade med mobilen och skulle väl sitta och SMSA, men då sa jag att jag kunde ha den så han slapp bära på den. Då blev det trevligare och så blev det ännu trevligare när han fick pannkakor.

Men jag kan tycka att det är nästan sorgligt att han tycker att det är så tråkigt att vara med oss några timmar istället för med kompisar. Han sa också att det inte är några kompisar som badar i sjön utan alla åker så klart till en alldeles särskild strand vid havet där det finns grill, kiosk, volleybollnät och en massa folk. Det är ju där alla hänger under sommaren. Jag blev irriterad över allt sånt just nu. Vi åker aldrig dit, en enda gång var jag där. Det var fint, men så mycket folk, så mycket ljud.

Varför jämföra hela tiden? Är det vi som gett honom dåligt självförtroende? Är det helt enkelt åldern? Är det grupptryck?

Men jag tror att vi fortsätter med att "tvinga" honom lite då och då vara med oss. Vi behöver det och förhoppningsvis han också.

7 kommentarer:

Susanne M sa...

Jag tror nog att det har med åldern att göra...
Vår 97a är inte ofta sugen på att göra saker med oss, ibland får man "tvinga" men det känns ju inte kul. Man får tänka så att det är en fas i deras liv och att det går över. Nog minns jag under tonåren att inte var föräldrarna högst på prioriteringslistan.

Anonym sa...

Visst har det med åldern att göra. De tycker inte att de är barn längre man de fattar barnsliga beslut. Samtidigt är det så spännande att se första stegen mot den självständige person som ens barn kommer att bli. Jag svämmar över av kärlek när sonen pratar känslor och ibland är han bara så omåttligt korkad.

Jag tror att onsdag är min sista lediga dag. Om du har tid och ork så skulle jag gärna träffa dig och småtjejerna.

Kram Ulrika

Maria sa...

Hej Susanne
SKönt att höra att andra får "tvinga" ibland.

Hej Ulrika
Jag känner igen den där dubbelheten. Gullunge och lite skitunge ibland (får man säga så...). Gärna vill vi ses.
Vill ni komma hit eller ska vi ses någonstans? Kram MAria

Anonym sa...

Toppen, jag kommer gärna till er!
/U

Maria sa...

Hej
Kommer du till lunch? Vi kan äta något enkelt.

Anonym sa...

Hej Maria!

Jag kan ta med mig något lite enklare som vi kan äta. ska vi säga vid halv tolv?

/U

Maria sa...

Hej
Ja det blir bra!!!
Kram Maria