fredag 1 januari 2010

Bullerbyn

på TV idag och det gör mig nästan sjuk. Tycker allt är så vackert och fint så jag bara vill vara där. Klä mina barn i gamla klänningar och skjortor, bo i ett gammalt hus med pärlspont, sätta upp håret i två flätor på huvudet, bo i liten by, laga all mat från grunden och mycket mycket mer.

Finaste Bullerbyn.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror att du har ditt Bullerby där du befinner dig och bor nu. Det är nog många som skulle vilja ha just ditt Bullerby med många barn och ditt "charmiga" kaos och oreda och slippa pressen att allt alltid skall vara så perfekt. Och allt som ÄR perfekt ordningsställt i ett hem är ingen naturlig hemmiljö. Det är de trendiga heminredarna som vill pracka på oss denna livsstil som betyder att vi i stort sett skall sitta stilla i våra soffor och inte göra någonting för att inte den perfekta heminredningen skall krackelera. Helst skall hemmet dessutom vara sterilt och avskalat..enligt vissa trender. Usch fy så hemskt. Det är absolut ingen hemmiljö att sträva efter anser jag. Njut av ditt Bullerby Maria och fläta ditt vackra hår både på dig själv och dina tjejer och säg till alla att mitt Bullerby finns nära mig.

Med kramar från Gunnel, som på sätt och vis har ett Bullerby inom mig själv.

Ha ett underbart år tillsammans med hela familjen

Anonym sa...

Hej! Vi firade också för oss själva med en underbar kalvfilé som kommit ur det döda djuret här i vårt garage. Ville inte tänka på den lilla kalven just då men det var ofånkomligt. Minman somnade vid halvelvatiden så jag satt ensam och hörde på Peter Mattei så skinnet knottrade sig. Sen sprakade det runt om här i Kopparnäs i säkert en timme och himlen lystes upp av tusen stjärnor.
Min dotter, din svägerska fick också krupp som barn och jag vill minnas att vi satt i badrummet med varmvattnat sprutande tills det gick över. Behandlingsmetoderna förändras.
Tack för julkortet! jag blir glad av att titta på det. men var,var de andra 4 ??
Farmor

Maria sa...

Hej Gunnel Du har så bra tankar och jag behöver verkligen en inspiratör som du. Ha ett underbart år själv. Många kramar Maria

Hej farmor
Jag som inte brukar gilla operasångare. Eller gilla och gilla. Jag brukar känna distans, men han var ju fantastisk.

Det var lite läskigt med krupp hos en så liten. Men vi slapp åka till akuten. Stora E har ju haft några gånger och då har vi fått åka in men hon var äldre.

Julkortet gjordes i sista minuten. Så klart som det brukar bli för oss så därför blev det som det blev. Får försöka få med alla nästa år istället.
God fortsättning!!