tisdag 8 april 2014

Tråkig och löjlig

Så känner jag mig när jag klagar på att jag är förkyld. Det kan vara så mycket värre, man kan vara så mycket värre. Men det är jobbigt ändå. Lite. Lock för örat, trött och snorig. Lite folkskygg och så vaknar jag typ vid fem varje natt sedan en vecka tillbaka. Somnar om sen och sover stund till, men varför vaknar jag och är det början på sömnproblem? 

Vi har bestämt oss för att göra lite finare här hemma. Det kostar och rätt mycket för vi ska inte göra själva. Att försöka jobba, ta hand om barnen, laga mat, städa, handla och köra på aktiviteter räcker. Att försöka måla tak, fönster och tapetsera klarar vi inte. Och så är vi inte händiga. Tapeter vi valt. Typiskt mig att bli fixerad av en tapet som inte alls borde vara i ett 50-talshus. Men sån är jag. Den ska vara i småttingarnas rum. Den gulgröna. Och en dotter ska ha den grönblommiga på en vägg och ens on ska ha två väggar med det vitgråa. Hela rummet ville han, men vi kände att då får man yrsel. Den sista tapeten som en annan dotter ska ha på en vägg kunde jag omöjligt klistra in här. Men den påminner oerhört mycket om sofftyget på en soffa vi hade när jag växte upp. Mormor älskade det tyget. Saker går igen i en ny generation.






4 kommentarer:

minna lindeb sa...

Jätte fint! känner igen mej i mångt och mycket som du skriver om på din blogg.
Förresten har du helt underbara barn!!

FruG sa...

Oj, vilka fina tapeter! Älskar den där med blommorna på och den i mitten är superfin- vi hade en liknande - fast lite enklare - doro tror jag att det är eller? - hemma när jag var liten. Ja, den är fin den sista också! Det är så svårt med tapeter tycker jag - jag hade storslagna planer när vi flyttade in i vårt hus för 10 år sen - men det blev inte en enda tapet - bara vita väggar (ett par har blivit i andra färger lite senare dock). Får se hur vi gör när vi måste fräscha upp allt om några år - kanske ska jag kunna bestämma mig för något då!

Maria sa...

Å tack snälla Minna. Så roligt och fint att du läser här ibland. Och det där du säger om barnen gör mig rörd.

Maria sa...

Hej Ditte
Vi, eller jag, kan inte heller bestämma oss/mig. Eller jag bestämmer och ångrar mig och håller på. Men för barnen gick det ganska lätt. Men sen kunde vi inte sluta titta på tapeter och hittade en massa fler fina. Det är verkligen svårt med tapeter för det finns så många fina. Vitt är ju så väldigt praktiskt så jag förstår att det ofta blir det.