onsdag 9 februari 2011

Mera sjuk

Nu är hon sjuk igen. En dag i skolan blev det och sen blev hon sjuk. Eller hon var väl aldrig frisk, fast det verkade precis så igår, som att hon var alldeles frisk. Stackars, för imorgon skulle dom klä ut sig och hon har pysslat ihop ett par kattöron ikväll och så missar hon morgondagens ridning och det är det värsta. Vet du hur hemskt det är, säger hon. Det värstaste helt enkelt.

Vi ska tapetsera nu till veckan, eller inte vi utan en jätte snäll målarfirma. Ja dom verkar faktiskt vara det. Dom engagerar sig och kommer prick när dom ska. Och idag har dom gjort underarbetet så nu är det bara tapeterna som återstår. Alltså jag gillar såna där gamla som passar hus från i början av 1900-talet kanske. Såna där Gammelsvenska tapeter från Duro eller Anno 19- någonting från Boråstapeter och en massa tapeter från Sandbergs tapeter. Men dom ska väl passa huset också antar jag och det är ju från 50-talet. Usch vad svårt.

Sen blev det tokigt ikväll för min man for iväg på sin kör och glömde att han ungefär 10 minuter innan sagt att han kunde köra den äldste sonen på träning. Och han hade inte med mobilen heller. Så istället, efter att jag och sonen varit sura, satt han, alltså sonen, och sorterade sudd, linjaler, pennvässare och pennor som han också vässade så fint. Och det har aldrig hänt förut för han är verkligen inte någon pysslig typ. Men ibland, när det dyker upp en massa tid helt otippat, så blev det så.

3 kommentarer:

Mångmamma sa...

Jag blir jätteglad för dina kommentarer hos mig.
Vad kul att jag kan få igång tankar hos någon annan.
Sen slog det mig plötsligt varför jag tyckte ditt bloggnamn var så bekant!
Apropå mina tankar om att ruska liv i mina tyskakunskaper, lånade jag en roman igår - på just tyska.
Naturligtvis är det; Zusammen ist man weniger allein! :)
Världen är full av sammanträffanden.
Ha en bra dag, trots liten sjukling.
Har det lika illa här, min Sheriff är hemma och dräller fortfarande.

till-vidas-ara sa...

Tack för dina fina ord hos mig - blir så glad. och vilka underbara namn dina barn har! Vi har inte bestämt vad lillen ska heta ännu - svårare med pojknamn tycker vi. Kanske du vet nåt?
Härlig helg till Er...
Kram Lycke

Maria sa...

Hej mångmamma
Ja det är en av mina favoritböcker. Hur bra som helst med människor man inte vill lämna. Roligt att du tittar in här. Hoppas ni är friska nu, det tror jag vi är om ingen annan trillar dit.

Hej Lycke
Jag har ju läst din blogg länge så där i smyg. Men så roligt att du tittar in här. Jag älskar namn men pojknamn är mycket svårare än flicknamn. Våran äldsta som heter Joen och det tycker jag är ett så fint namn som nästan ingen heter. Konstigt tycker jag. Annars finns det ju massvis, man ska bara komma på dom. Jag måste tänka, dom här kommer jag på nu i alla fall: Svante, Ante, Mille, Olle, Hugo, Manne, Jona, Alve (var det någon pojke som hette som jag läste om någonstans), Elis, JOhannes, Hannes, Ivar, Matti, Mattis, Verner, Sven, Sigge, Jalle, Henning, Einar. VAd tror du? Men det är ju jätte svårt att bestämma sig. Så fint och roligt och fantastiskt med en bäbis. Lycka till och kram maria