lördag 12 februari 2011

Nya huset

Vi ska ju bo på 140 kvadratmeter nu + källare. Vi har ett ganska litet kök men ett stort vardagsrum på 35 kvadratmeter precis bredvid där vi ska ha ett stort matbord. Sen har vi ett sovrum nere där äldsta sonen ska bo. Och en toalett. En trappa upp har vi en stor toalett med dusch med takfönster så man ser över hela stan. Sen är det tre sovrum + det fjärde som var tvättstuga och som nu blir Signes rum. Hon har valt en vit tapet med rosa hjärtan. Vi har fått bygglov för ett fönster på 50 gånger 50 men inte köpt något än. Så det blir alltså fyra rum där. Så källaren som vi ska använda som entré och där finns en jätte fin bastu- och duschavdelning och så ett rum som vi ska inreda på något vis. Vi har öppnat upp till det rummet från hallen i källaren för tidigare var det bara ingång från garaget till det rummet. Först tänkte vi att äldsta sonen skulle bo där, men sen kändes det att nej vi vill inte ha något barn i källaren så nu är vi ett sovrum kort ändå. Fast än så länge bor ju Majken och Ester med oss. Och sen tänkte vi att där får vi ju ha tvättstugan för det kändes så tråkigt att sätta in den i den fina bastuavdelningen. Men nu tänker vi igen att vi måste ju göra något slags allrum av det där rummet och ha tvättstugan i den fina bastuavdelningen. Vi är för många för att ha såna där outnyttjade rum. Vi kan inte ha rum som bara ska stå och se fina ut.

Vad tror ni. Får vi plats?

Och sen måste vi rensa ut och alla mina skåp som jag älskar kommer inte att få plats.

3 kommentarer:

till-vidas-ara sa...

Ja, det där med rum! Vi är ett rum kort här..så vi bygger nog om allrummet uppe till en hall med ett extra-rum - har funderat på källaren också - men det blir kanske när de stora blir tonåringar..!
Tusen tack för tipsen - gillade Joen och Jona..aldrig hört Joen förut! Vi funderar också på Ossian. Bara risk han blir kallad Ozzy då :)
Kram Lycke

Maria sa...

Hej
Ja man får trolla lite med huset. Jag funderar också på om vi kan få till en liten alkov om något år genom att flytta en vägg.

Ossian är ju jätte fint tycker jag. Jag tror inte att han blir kallad Ozzy. Kram Maria

Maria sa...

Hej!
Vi har också ett rum för lite. SÅ K bor ju i tvättstugan och det är hon inte nöjd med. Men vi har ju ändå gjort den ganska fin så det ser ut som ett rum. Men vad ska man göra? Jag tänker ibland att vi kanske ska flytta vardagsrummet till vårt sovrum och dela vardagsrummet till två rum, men det är ju synd att förstöra ett sådant fint rum också...så vi fortsätter nog så här. När jag var barn så hade jag mitt rum bakom bokhyllan, låter tokigt - men de hade dragit fram den en bit och så hade jag ett helt rum bakom - och det gick ju bra. Jag tror aldrig att jag protesterade över det. Man var liksom nöjd.