fredag 12 augusti 2011

Siffror, semester och små fynd

Jag trodde att jag skulle vara ledig en vecka till plus tre dagar. Jag har talat om det för en arbetskompis som jag träffade på Leos lekland också. Det lät helt rätt och väldigt bra när jag sa det och så stämmer det inte. Jag börjar på torsdag till veckan. Hela det här långa lovet är slut och det känns världssorgligt. Jag har inte hunnit bli sugen på att jobba. Jag slutade inte med någon riktigt bra känsla i kroppen när sommarlovet började, men hoppas att den där bra känslan ska komma tillbaka när det gäller mitt jobb.

Det är inte konstigt att jag inte vet när jag börjar jobba för jag har riktigt svårt för datum. Har så många gånger fått frågan vilket datum min semester börjar och slutar och jag har ingen aning. Inte heller vet jag när barnen börjar skolan. Jo fast nu vet jag att det är måndag om en vecka. Jag har också svårt för födelsedagar. Så datum är inte min grej. Min man däremot kan märkliga datum och alla datum. Sina kompisars telefonnummer som dom hade när dom fgick på lågstadiet och världshistoriens alla viktiga datum. Jag kan inte ens världshistoriens viktiga år eller knappt århundraden. Så duktig är jag på historia. Men jag är suverän på ansikten, namn och människor. Vilka barn som har vilka föräldrar och vilka barn som går i mina barns klasser. Det har en till mig närstående person svårare för, kan man säga.

Men jag har inte så svårt för siffror och tänkte när jag sprang idag att jag kanske borde jobba som ekonom. Jag skulle sitta vid ett skrivbord, koncentrerad, för jag visste hela tiden vad jag skulle göra. Jag skulle inte skapa, inte hitta på, inte framträda bara göra klart dagens uppgifter. Så skulle jag komma hem och vara pigg. Fast så är det kanske inte alls, utan förfärligt uttröttande med alla anonyma siffror. Jag kommer aldrig att få veta helt enkelt.

Idag var vi på Kupan, ny, fin lokal. Inspirerande. Köpte kjolar (2 st), blomkruka, 15 Min häst tidningar, bok till Joen - Stefan Casta Spelar död, en bil till Majken och en fin väst till Ester och bok till min man.

Inga kommentarer: