tisdag 16 augusti 2011

Snart vardag igen

Två på fotbollsskola, två som sover, en i stallet och en ute. Det är inte alltid liv och rörelse för att man är många.

Om en dag börjar jag att jobba. Jag hoppas av mig själv att jag ska vara trevlig, lagom social och ärlig mot själv och andra det här året. Försöka jobba lagom mycket. Vara jätte mycket med barnen. Laga nyttig mat. Sy lite grann. Jogga minst två gånger i veckan och högst tre. Det behöver jag. Kanske försöka ha lite vänner. Ringa någon gång till någon ibland. Försöka att inte alltid bli hystersik när inte barnen passar tider, utan tänka som min man, att hon kanske har träffat en bortsprungen hund eller nått. Ja det gjorde min dotter en gång när hon var sen och nu försöker han trösta mig med det när hon är sen. Men till och med jag förstår att man inte alltid träffar bortsprungna (hur stavas det?) hundar när man är sen.

Ja det var väl det ungefär. Idag sover bäbisarna för första gången på dagen på en vecka ungefär. Dom sover så länge på morgonen så dom har inte velat sova på dan på länge, men nu har dom smygande börjat gå upp tidigare och tidigare och Esters humör har inte varit bra. Den enda gången hon har varit helt nöjd är när hon får laga mat. Hon har lagat all mat vi ätit sista veckan. Rört i varenda kastrull och stekt i stekpannan. Men nu behövde hon sova så hon blir mys-Ester igen.

2 kommentarer:

Familjen Tapper-Kaller sa...

Vad gulligt det där med "tytt mamma"!
En sådan kommentar som bara kommer helt plötsligt från en sådan liten människa kan bli så förvånande och rolig.
Sova middag är svårt när det är sommarlov. På ett sätt kan det väl vara bra med vardagar också.
Så det blir någon slags ordning, fast jag gillar oordning ganska mycket ... ;)

Maria sa...

Ja vardagar är bra fast dom får inte bli för inrutade. Och jag vill bara jobba lagom. Inte heltid. Usch så hemskt. Nu är jag hemma två dagar i veckan, eller en och en halv och då blir det lite både och.