söndag 23 oktober 2011

Min nya kokbok

har jag läst hela helgen. Och lagat Kikärtssoppa och bakat plommon- och äppelkaka. Nu behöver jag verkligen inte flera kokböcker så det så. Kom ihåg det nu, säger jag till mig själv. Fast när man jobbar på bibliotek och ser vilka som ska komma så är det så svårt att låta bli. Och låna kokböcker kan man ju, men dom blir så kladdiga när jag lagar mat så då måste jag köpa dom ändå.

När jag har träffat 6-åringarna på bibblan och berättat om biblioteket har alla fått säga något dom gillar och jag också. När jag har tänkt riktigt länge blir svaret kokböcker. Vad är det med kokböcker? Jag tänker att dom får en att tro att man har gott om tid, att man har tid att skiva rödbetorna supertunt, eller riva citronskalet lagom, eller att låta grytan koka i flera timmar. Och att man har tid att både baka och laga mat, ta hand om sig själv, sina barn och om livet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag som inte ens äter kött har den sista månaden gjort långkok med köttgrytor som fått koka i flera timmar. Hemligheten är att koka kvällen före den ska serveras. Mina barn älskar det och det bästa är att maten i princip lagar sig själv. Dessutom sägs det att en gryta är bäst dagen efter. Ett litet tips till fredagsmiddag kanske? Eller när alla ska iväg på träning. Då får barnen koka ris och värma grytan själv.

Jag ska nog göra en i veckan också. Bara jag orkar åka och handla.
Kram U

Maria sa...

Jag är också lite tokig i kokböcker med vackra bilder. och i de flesta kanske jag har lagat max två recept. Men kan inte låta bli att skaffa fler ändå.