söndag 23 juni 2013

Hemliga huset med hemliga skåpet

Idag har jag städat det här uterummet som vi har. Det behövdes och det kan städas en gång till innan det kan kallas rent. Småflickorna och grannflickan brukar kalla det hemliga huset och det röda skåpet för hemliga skåpet. Där sätter dom sina kläder för dom byter om hela tiden när dom inte klär av sig helt förstås. För det är ju så varmt hela tiden, enligt dom. Men idag är det varmt, enligt oss också.

Dom skulle ha fest, dom tre. Jag gjorde tårta och städade. Vi fikade därinne och dom gav varandra presenter. Vilken lyckad dag, men vad trött man blir av att vara ute hela dagen, för den här festen pågick hela dagen.

Men uterummet blev mysigare så vi åt middag där också, fast då blev det varmt där, riktigt varmt. Nu försöker min man lägga dom minsta och det tar tid. Dom har helt vänt på dygnet. Stolen i hörnet är äldsta sonens solstol som han gjorde förra året i slöjden. Den är en glad stol.









2 kommentarer:

FruG sa...

Vad mysigt och fint! Vimplarna är jättefina - har du gjort dem själv? Blir påmind om när man själv var liten och världen kändes magisk med hemliga föremål och platser- en härlig tid! Kram!

Maria sa...

Hej
Tack! Jag har köpt dom för flera år sedan i Stockholm. Först nu kom dom till sin rätt. Ja dom älskar sina hemliga platser. Kram