onsdag 25 september 2013

Trött

Så himla trött. Jag älskar det här livet, men vill att dygnet ska ha fler timmar. Kunna komma hem till ett städat kök ibland, men det går ju inte när morgonen har för få timmar. Så jobb och sen barndans och så hem. Hemma laga middag i det stökiga köket. Då skulle det också funnits någon fler timme. Sen Joens spanska verb som han inte hinner lära sig, säger han iallafall för allmatte han måste lära sig. Han behöver någon timme extra också. Så någon timme till mig för att läsa, fika, baka, tvätta, plocka. 
Bara lite mer tid så att inte barnen blir stora så himla fort också.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har länge önskat en kalender med fler dagar och timmar, men inte hittat den än. Kan barnen ställa in disk själva och starta maskinen? Kan de ta ut hunden olika dagar? Själv tycker jag det underlättar att köpa matkasse, hur gick det när du provade? Fundera igen, kan mamma komma ner några vardagar en gång i månaden, vara med barnbarn och kanske baka lite med dem?

Maria sa...

Hej anonym
Tack för goda råd! Absolut att barnen kan göra mer. Det handlar nog mer om att vi måste anstränga oss lite mer så vi får med dom i hushållsarbetet. Det måste vi bli bättre på. Men hunden sköter barnen mest om. Jag går några lunchpromenader i veckan det är allt. Och matkasse har vi varannan vecka nu under terminen, men under sommaren så pausade vi. Varannan är lagom annars skulle jag känna mig för styrd.

Sen förslaget om min mamma är bra, men inte realistiskt för oss. Så har vi aldrig haft det tyvärr. Det låter underbart i den bästa av världar, men jag har insett att en realistisk bild på vår relation är den bästa. Far jag iväg i fantasier så brukar det sluta illa.
Hälsningar Maria