lördag 28 januari 2012

Jobb

för andra helgen i rad. Förra helgen för vi har börjat ha söndagsöppet och det var min söndag och idag för vi har invigning av hela nya huset där också biblioteket ingår. Igår åkte Signe iväg med en kompis familj till deras stuga för att åka slalom, bada bastu och ha det bra. För några år sedan hade jag oroat ihjäl mig för bilresan, men nu vågar jag lite mer.

Igår när jag kom hem från jobbet hade Ella städat hela köket. Hon som avskyr att städa. En dag när jag kom hem i veckan var köket helt upp och ner och den dagen hade Joen varit ledig hela dagen och ändå hade han inte tagit undan frukostresterna. Trött och slut som jag var, blev det bara för mycket för mig. Joen blev sårad och kränkt, för jag hade ju inte bett honom, utan bara utgått från att han skulle förstå, att det gör man när man är 14 år och ledig hela dagen. Men kanske var det den där händelsen som gjorde att Ella hade gjort så fint igår.

Min Jesper Juul- kurs väcker mycket tankar. En av ledarna sa, när jag berättade om vad som hänt när jag kom hem och blev så arg, att dom hade bestämt hemma hos henne att den som kommer hem först efter skolan plockar ur och i maskinen och gör fint på bänkar och bord i köket. Man får vara ganska tydlig och konkret och faktiskt vara som en slags arbetsledare och inte tro att dom ska förstå, bara så där, vad som behöver göras. Det tyckte jag lät väldigt klokt.

Inga kommentarer: