tisdag 31 januari 2012

En stund för mig själv

En stund för mig själv efter jobbet. Så skönt. En gång i veckan har jag en stund för mig själv nästan utan måsten. Eller jag måste ju äta, jag har ringt försäkringskassan och betalat en räkning jag glömt. Lite sånt. Mitt jobb är så intensivt vissa dagar, eller egentligen dom dagar jag är på jobbet. När man jobbar deltid så gör man mer än man egentligen hinner. Så blir det ju.

Önskar att heltid när man har barn som bor hemma, eller i alla fall barn under en viss ålder, skulle vara 6 timmar per dag, då skulle det inte försvinna så mycket pengar om man gick ner i tid. Jag blir ganska provocerad när politiker, senast statsministern Fredrik, pratar om att det och det kan ju hindra kvinnor från att inte jobba heltid så så kan man inte göra. Nu har jag inte något konkret exempel i huvudet på vad det är som kan hindra kvinnan, enligt honom, från att jobba heltid, men i alla fall när ska den där retoriken ändras? När ska man börja prata om att kvinnor och män med barn borde jobba deltid. Det är att föredra och då måste vi ge alla ekonomiska förutsättningar att göra det. Punkt. Då skulle man sätta barnen i centrum, som man ju ska, eller?

Jag läste det Underbara Clara skrev häromdagen och kan bara hålla med jätte mycket. Läs gärna. Jag orkar inte länka, men alla hittar nog dit. Jag tror inlägget skrevs igår. Om den här debatten som var ett tag om att det blir nästan synd om föräldrar som inte kan hämta barnen vid tre, man blir uthängd. Jag förstår att inte alla människor kan hämta barnen vid tre. Verkligen. Men det är det där perspektivet jag tycker är så snett, "synd om föräldrarna- perspektivet". Om vi bestämde, och politikerna bestämde, då skulle man kanske kunna ge alla människor, också ensamstående med barn, möjlighet att kunna jobba deltid när barnen är små.

Men som sagt hon skriver mycket bättre om det här så läs om ni är intresserade.

Inga kommentarer: