söndag 1 september 2013

Nostalgisk

Kunde inte sova i natt. Eller jo efter ett tag. Jag tänkte på olika saker, jobbiga saker. Jag tänkte på att jag tjuvade pengar ur pappas plånbok. Förlåt pappa. Han hade en skinnjacka och jag minns hur den luktade när jag tog upp plånboken och tjuvade pengar till godis. Någongång frågade han mig, men jag blånekade. Annars har jag aldrig tjuvat, inte ens snattat en godis. Men tydligen var det okej att ta ur pappas plånbok.

Sen fortsatte jag städa och hittade den här bilden. Barnen med sina kusiner i deras kvarter där dom bor. Det var under den här resan som vi avslutade på Carl Larsson gården som vi bestämde att vi ville ha fler barn. Nu vill vi tydligen inte ha fler. Nu vill vi tydligen annat. Nu har vi tydligen blivit gamla. Men tänk att dom var så här gulliga. Ella syns inte, men ändå är det ett helt underbart kort.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det vågade väl ta av pappa eftersom han skulle finnas kvar för dig även om du blev avslöjad. Du utvecklade säkert ditt överjag när ditt samvete provades av hans frågor. Det kanske var "straff" nog?
Fint kort på barnen. /U

Anonym sa...

Ja vilket fint kort, mitt i språnget, livet! Oavsett om man har en varm/självklar kontakt med sina syskon eller ej, är det härligt att kunna stimulera kontakt kusiner emellan, tycker jag! Jag åker söderut (mest) för att träffa mina föräldrar och mina syskonbarn! Och pappas jacka, ja du får också mig att minnas när du minns. Dansade även dina föräldrar till Glenn Miller? KRAM / E

Maria sa...

Hej U
Ja det var nog straff nog. Tål att tänkas på när jag reagerar väldigt starkt på ngt barnen gjort. En lite reaktion kanske räcker.

Hej E
Ja kusinkontaken känns så viktig. Ytterligare ett sammanhang som man hoppas att barnen ska trivas i och förhoppningsvis känna sig trygga i. Det är så konstigt att jag inte tänkt på den där skinnjackan, plånboken och doften från den sen jag var liten och nu kom den över mig, helt tydlig. Dom dansade ibland när dom hade fest. Jag minns någon av dom där LP-skivorna och hur dom såg ut, men inte vilka artisterna var. Måste fråga mamma om det. Kram Maria