söndag 2 februari 2014

Andra loppisen

Andra gången på några veckor vi stod på loppis. Det gick helt okej. Vi blev av med lite grejs och tjänade en slant. Roligt är det, men nu är jag helt slut. Det tar på krafterna. Sen blir man ju galen på dom där som inte köper något som kostar 10 eller 20 och som dom verkar tycka är fint. Men så är det har jag lärt mig nu efter två loppisar. Barnen tycker att det är kul så vi tänker att vi kan stå en tredje gång. Då vill stora pojken också vara med.

Men annars så hinner man ju inte så mycket på en helg. Poff säger det så är det vardag igen. Jag  träffade förresten en kvinna på loppisen som hade sitt fjärde barn med sig. Vi småpratade lite för jag har träffat henne någon gång via en granne till oss. Så sa hon att nu brottas hon med det att hon nog vill ha fler barn. Och jag kände igen mig. Vi kom fram till att vi aldrig blir färdiga. Hon sa det, att hon har kommit fram till att hon aldrig blir färdig. Ibland blir jag så glad för dom där mötena i livet som gör att man känner sig mindre ensam. Det här bloggen har också lite då och då lett till såna möten. Och andra bloggar som jag har hittat. Jag är väldigt glad i det här med bloggar. Jag är glad att jag lever i en tid när såna finns. Att man ibland förstår att man är inte ensam.

Jag har fällt några tårar här på slutet för att jag förstår att det nog inte blir fler barn. Att det är över, det där med småbarn. Och jag är lite ledsen över att åren gått så fort. Att jag blivit över 40 år. Att så mycket är bakom mig. Samtidigt vantrivdes jag på många sätt som tonåring och en bra bit över 20. Sen vet jag inte vad jag vill fortfarande. Herregud hur svårt kan det vara. Jag har tänkt mycket på att jag skulle vilja vara hemma ett år och göra sånt som jag längtar efter lite mer. Tänk när det fanns möjlighet att ta ett sånt där friår.

8 kommentarer:

mammamaria sa...

Maria, jag har också sörjt endel och kommer nog att få sörja ett del till också innan jag är färdig. Men det är en del i processen. Min kurator har sagt att man ska låta sig vara ledsen och prata om det. Jag ska lära mig att njuta av nuet och se tillbaka till fina bebis minnen. Och se framåt, vilka fina barn jag har skapat.Lycka till du med.

Kram Maria

FruG sa...

Jag känner igen mig så i dina tankar! Så mycket av min identitet har varit att ha småbarn och att då och då få en liten till. Det känns konstigt att det inte ska vara så mer. Och tidvis lite ledsamt. Jag börjar nog vänja mig vid tanken och glädja mig åt allt annat som väntar. Framtida partners till barnen, att kunna resa på ett lite mer smidigt sätt när barnen faktiskt är äldre...Kram!

minna lindeb sa...

Känner så väl igen mej. alltid denna babylängtan.
Men varför har du uteslutit ännu en graviditet?
Kram, en som hittat hit först nu.

Maria sa...

Tack Maria. Det där att vara i nuet är nog viktigt. Och sörja lite. Och få prata om det också viktigt. Och lycka till du med. Kram Maria

Maria sa...

Hej Ditte
Det är så fint på något vis att träffa fler på det här viset som känner igen sig. Samma här så har min identitet för mig själv förknippats med det här livet med många barn. Och så den där önskan efter fler som har levt vidare hela tiden nästan. Så skönt att du har kunnat börja se framåt mot sådant som väntar, även om det tidvis känns ledsamt. Kram Maria

Maria sa...

Hej Minna
Tänk att du hittat hit! Så roligt! Jag som läser hos dig och tycker att det är så fantastiskt med graviditeten och barnet som väntar.

Min man känner sig för gammal och tycker att det är tillräckligt med barn nu. Och själv börjar jag tro att jag kanske inte längre kan få barn. Jobbigt, jobbigt.
Lycka till Minna med bäbisen, kram.

minna lindeb sa...

Men du, det trodde jag också. Att det inte skulle bli några fler. Och på nåt sätt hade jag redan börjat leva lite annorlunda och det kändes inte lika sorgligt. Jag hade lite nollat läget men aldrig tänkt "aldrig mer".
Jag känner en kvinna som är 48 och väntar. Och i grannskapet finns det en handfull 40+ som är gravida. Jag tror att om man haft många graviditeter bakom sej är det inte riktigt lika lågt med fertiliteten som om man bara fött en eller två i tjugoårsåldern.men nä, säg aldrig "aldrig". Pang händer det ändå.Kram. M

Maria sa...

Å tack. Så hoppfullt det låter. Kram