fredag 31 januari 2014

Helt oväntat

Trött som en skrutt i morse. Bengt väckte mig som vanligt innan han gick ut med hunden. Jag lovade att jag var vaken, men det var jag inte, vilket han upptäckte när han kom hem med hunden. Men det var ingen katastrof. Jag hann och väckte min son som inte kom upp av sig själv en stund innan jag skulle gå. Då visade sig att han hade huvudvärk. Jag insåg att jag inte ville lämna honom ensam. Så jag ringde till jobbet och var hemma på förmiddagen. Sen när jag fått i honom lunch for jag för min man slutar tre på fredagar så det kändes okej för sonen var ändå på benen, även om han inte var jättepigg.

På jobbet sen var det full rulle. Och vi skulle ha fredagsmys, alltså vår sagostund vi har för barn ungefär varannan fredag. Vi hade inte förberett så mycket och det kom mer barn än någonsin. Många vuxna. Jag är alltid lite mer reserverad för vuxna i grupp så där. Men jag har lärt mig att titta på barnen. Då går det lite bättre. Men den där blyga inom mig som förut helt tog över försöker göra sig påmind. 

En ramsa vi använde, som jag också prövade på 6-åringarna häromdagen, tror jag gick hem:
Sitta
Stå
Stå på tå
Springa
Gå 
Böja så
Upp och hoppa
Som en loppa
Ligga ner på golvet - NU.

Kul var det. Och så berättade vi en saga, läste två sagor och sjöng några sånger. Det blev en rätt skön, men intensiv dag. Den där lediga förmiddagen med Ernst var inte helt fel. Vi åt tillochmed en semla som jag bakade igår. 

Inga kommentarer: