lördag 4 januari 2014

Fortfarande ingen vinter

Igår köpte jag en födelsedagspresent som kändes oerhört vintrig. När vi var på badhuset på kvällen så snöade när vi for hem, men nu är allt sammalika som det varit i flera veckor. Grått. Våra psyken påverkas av det här mörkret. Man kan inte bo häruppe om det inte är vinter på vintern. Mörkret tar över helt och hållet.

Men igår så handlade jag frukt, mjölk, kaffe och annat, allt utom frysprodukter eftersom den ska tömmas. Men sen hittade jag kycklingen som jag brukar köpa till ett bra pris så då kunde jag inte låta bli och så två paket fryst lax fick också följa med. Men sen inget mer. Jag handlade också tyg, tråd och tvillingnål på tygaffären så nu ska jag börja sy. Fast därinne på tygaffären känner jag mig falsk, som en som kan sy eftersom jag är där. Fast jag kan ju inte. Hur ska det gå? Jag älskade syslöjd, men det var ju så länge sedan. Och dom sista 25 åren har jag mest sytt gardiner och fållat upp saker. Jag googlade igår på att lära sig sy och hittade något ställe där man kunde betala per månad för att få tillgång till deras kurser. Kanske det skulle vara något för mig. Men sy ska jag. 

Sen blev det medhavd middag på badhuset. Fredagkväll i vårat 70-talsbadhus gillar vi. Vilket mys, kallt mys. Det var jag, min man och tre barn. Ett barn var på fotbollsträning, ett barn är sjuk och ett tredje barn har haft kompisar hemma i natt och spelat dator. Dom var tre killar här och vi hade sagt att dom fick hålla på till halv tre på natten. Dom hade sett så mycket framemot det här. Laddat i två dagar. Han la sig riktigt tidigt dagen innan också för att orka. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Maria! Här är det också grått, grått och en hel del regn. Vi har ju lite ljusare här men visst är dagarna fruktansvärt mörka! Min stora son, som åker tillbaka till Umeå på måndag, kollar väderprognosen varje dag eftersom han vill ha snö när han kommer tillbaka; snön gör det vackert och ljust och det behövs säger han. Ja, man kan undra vad det är för fel på vädret och klimatet...
Jag är urdålig på att sy och gillar det inte alls, men sticka gillar jag och jag kan verkligen känna igen den där känslan du beskriver när man bara vill hålla på hela tiden. Själv läser jag mest, både för egen del och för min åttaåring. Härligt! /Annelie

Maria sa...

Hej
Läsa vill jag ju också. Det är så härligt att få lite extra tid för det man tycker om.

Idag har det snöat, men om det ligger kvar återstår att se. Hoppas han trivs att läsa här!