onsdag 10 december 2008

Pigg

Idag sa en kvinna till mig: vad du ser pigg ut. Jag lyfte nästan från marken och morgontröttheten, den tunga kroppen, den tröga tarmen, nattkissandet och känslostormarna var som bortblåsta och här stod pigga jag. Varma ord värmer, upplyftande ord lyfter. Jag blir ständigt påmind om språkets betydelse och behöver lära mig en hel del om det själv.

Barnen åker skridskor utom en som leker med grannflickan och min man har åkt iväg med kören. Bara jag är hemma i huset och det är alltid lika konstigt och annorlunda. Men jag kan alltid ta en kaka och ha det bra en lite stund innan alla ska läggas.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Har du läst dikten Pigg av en svensk kvinnlig poet som jag just nu tappat namnet på? Den är så bra!
Ska se om jag kan hitta den boken här hemma i röran.
/Johanna

Anonym sa...

Det gör jättemycket!! Jag reagerade i onsdags på öppnis när en sa "åh här var det trötta barn och en trött mamma". Eeeh. Nä? Jag ser ut så här normalt, det är en bra dag idag. ;-) men vad 17. Man är väl inte mer än mänska.

Pigga du!! tycker du gör detta fantastiskt bra! kram

Maria sa...

Hej Johanna
Jag tror att jag har hört den dikten. Den är så bra. Min chef på mitt förra jobb läste den en gång någon supermörk novemberdag.

Hej Johannapannan
Varför måste man tala om för andra att de ser trötta ut? Har aldrig förstått det där. Det borde vara förbjudet!!!
Tack för din uppmuntran.

Anonym sa...

Bra att du vet vilken jag menar!
En till förbjuden kommentar. Jag var på julmiddag med jobbet och hade på en tunika. En lärare som arbetar på en annan enhet kom fram och frågade mig direkt om jag var gravid. "Nej, jag har bara svårt att gå ned i vikt efter min senaste graviditet". Hur kul var det att svara på? Tilläggas bör är att yngsta barnet är 9 månader så det hade varit rätt snabbt jobbat med en graviditet till.
Kan tycka att OK, om det är någon väldigt nära som frågar men hon som jag pratar med typ 2 gånger /läsår. Tack för komplimangen... not.
/Johanna