lördag 27 februari 2010

Helg

För ovanlighetens skull så var jag bortbjuden på middag. Det var en gammal gammal vän, i alla fall en vän jag haft i kanske 15 år. Och nu så träffas vi så sällan. Men nu fyllde hon år och hon bjöd på soppa och kaka. Och vi fick barn långt innan hon fick barn så hon och hennes man känner alla våra barn så bra utom Majken och Ester så jag tänkte att jag borde ta med dom så hon får träffa dom. Men sen tänkte jag att hur kul blir det att ha med dom på kvällen när dom inte är pigga. Inte så kul. Men en kan jag väl ta med tänkte jag sen. Och då sa stora E och då får det bli Majken för Ester har fått följa med fler gånger när vi delat på oss.

Så jag och Majken var sociala och Majken som borde ha varit trött var så trevlig. Fast drog lite uppmärksamhet till sig från födelsedagsbarnet när hon stoppade en hårsnodd, något turkost och en magnet i munnen. Med jämna mellanrum. Det turkosa fick jag aldrig ut. Hårsnodden hittade en doktor som var där i hennes mun. Tack och lov för människor som vågar stoppa in fingrarna i andra barns munnar när dom anar oråd. Och magneten plockade jag ut. Majken och Ester sätter saker i munnen. Hela tiden. Först var det mest Ester men nu har väl Majken också lärt sig.

Vi hade i alla fall trevligt och mina öron var alldeles röda så konstigt tyckte min kropp att det var att lämna hemmet en fredagkväll. Sen körde jag hem i ett snölandskap och det kändes som att det var jul eller i alla fall nära.

4 kommentarer:

Familjen Tapper-Kaller sa...

Vad trevligt att gå på middag!
Hoppas att ni kommer iväg på bio också. Bra att du kunde övertala barnen om Vildingarna istället för köttbullefilmen. Ska bli intressant att höra vad ni tycker.
Ha det bra!
Karin

alle sa...

Ibland skrattar jag ,ibland gråter
(av glädje) över din beskrivning av dina barn och din familj som jag , kanske presentiöst, har en liten avlägsen del i.Håller med tidigare kommentator att du kan börja skriva små kåserier i ex. VK. Det skulle säkert glädja många.
Ha en skön sportlovsresa!
Barbro

Maria sa...

Hej
Den var så bra Karin. Så bra. Jag är helt uppfylld.

Hej
Hej farmor
Du får absolut ta åt dig äran av barnen tycker jag. Och tack för skrivuppmuntran det gör mig så glad.

vi ser framemot resan bara det bli r så där lagom kallt så vi inte måste sitta i stugan hela tiden./maria

Pia sa...

Vad skönt med lite andra intryck en liten stund! Och visst är det lite jobbigt med att vissa små barn alltid ska plutta in ngt i munnen!