tisdag 4 maj 2010

Lite trångt och lite dyrt

Jag fick en fråga om hur vi bor av en alldeles ny läsare här tror jag. Om hur vi bor och om vi får plats. Vi får ju plats men vi har ju inte sovrum så det räcker. Vi bor på 116 kvadratmeter och har fyra sovrum. Jag, min man, Majken och Ester bor i ett, våra åttaåringar i ett, vår 11-åring i ett och vår 12-åring i ett. Vi har ett stort kök och där är vi hur mycket som helst. Men hallen är tyvärr alldeles för liten. Nästan tokigt mycket för liten. Vi behöver större. Gärna ett sovrum till och en större hall, men än så länge så bor vi kvar. Och kanske fortsätter vi bo så här för vi har en källare där man skulle kunna tänka sig att våran äldsta skulle kunna ha sitt rum om några år. Men jag känner mig tveksam. Gillar inte källare. Så ännu ett tag till så bor vi på samma plan och trängs en del.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj! Klart impad, vi som tycker våra 135 kvm är smått. Men jag bara MÅSTE ha ett rejält arbetsrum, tyckte mitt var det men om man fotar i det så är väggen bakom lite väl nära...
/Johanna M-lycke

Mamman sa...

En vacker dag dyker ert drömboende med många rum upp ska du se. Fram till för två år sedan bodde vi i mindre hus i villaområde; 4 rok och 100 kvm med fem barn. Det var trångt men det gick. Sedan hittade vi då vårt renoveringsobjekt på en ort jag aldrig skulle flytta till! Här har vi 8 rok och ca 150-160 kvm, stor tomt på nästan 1,2 ha mitt ute på landet.

Kul att läsa om fler större familjer för övrigt. Det är kul att se att fler går sin egen väg. :-)