lördag 29 maj 2010

Lördag

Jag fyller år idag och har fått ett skåp och choklad och en massa fina brev av mina barn. Och kramar. Men den äldste han är liksom för trött för firande. Dom sista födelsedagarna vi har haft i familjen så går han med och så lägger han sig och somnar om bredvid den som fyller år. Men det duger, bara han är med lite så räcker det.

Stora saker har beslutats dom sista dagarna. Min dotter ska på ridläger i 6 dagar i sommar. Sova över och ta ansvar i så många dagar. Jag tycker att det känns nästan obeskrivligt jobbigt men jag har gått med på det. Hon vill och grannflickan åker med och det är bara några mil hemifrån.

Ångest över att något ska hända. Rädd för bilresor, bli avslängd och trampad på eller att det ska börja brinna. Ungefär det kort och gott. Våra barn har aldrig bott borta. Bara en övernattning hos kompis och på någon skolresa som också bara varit en övernattning. Det här är något helt och hållet nytt förutom den där innebandycupen i Uppsala som min son var på i julas. Det gick bra, men den var inte lika lång som ridlägret.

Jag får vänja mig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hipp hipp hurra! Grattiskramar från mig & Skruttan

Anonym sa...

Grattis Maria, jag önskar dig en riktigt fin dag!

Apropå att ha barnen borta... tänk vad mycket man lär sig att hantera och om sig själv tack vare att man har blivit berikad med barn. Vår yngre tjej var på internationellt barnby-läger i fyra veckor förra sommaren, då var hon drygt elva år. Hennes äldre syster åkte på likadant läger några år innan. Då var det första gången som jag hade någon av barnen borta så länge och det var jättejobbigt. I somras gick det bättre.

Många av mina lärdomar har jag mina barn att tacka för. Bland annat att vara uppmuntrade inför nya utmaningar och våga lita på barnets egen förmåga. Men det är en lång process att sluta oroa sig... och än är jag inte i mål ;-)

Kram, Lena R

ellaXD sa...

kuul..
du är ju alltid sååå orolig..
för allt!!!
XD
ELLA

Anonym sa...

Grattis i efterskott!!!!=)) Hoppas du haft en toppendag!!!!
Kram Maria

Pia sa...

Grattis i efterskott!

Kul med läger för dottern - och säkert nyttigt för mamman att måsta vänja sig.

(Tänk om det varit tvärt om - om dottern absolut inte ville och du tyckte det var en kanonidé och övertalade henne att åka ... :O)

Vi måste nog helt enkelt så sakteliga vänja oss att de där barnen växer, gror och blir självständiga - precis som det ska vara. Men inte lätt alla gånger...

Kram på dig!

Familjen Tapper-Kaller sa...

GRATTIS i efterskott!!!
Hoppas att du hade en fin dag.
Många kramar från Karin