onsdag 15 december 2010

Högläsningen

Vi är hemma idag igen, men idag skulle vi vara hemma för det är vår lediga idag. Men M och E har torrhosta så vi får väl se hur resten av veckan blir. Men vad dom somnade snabbt nu på förmiddagen. Inte alls så ledsna som dom brukar. Kanske vänder det nu. Dom har ju alltid sovit ute, men på dagis sover dom inne och nu är det så kallt ute så det blir inne hemma också.

Jag har läst ut Tonje och det hemliga brevet av Maria Parr. Vi läser den högt jag, Ernst och Signe, men jag var bara tvungen att smygläsa klart den för att få veta hur det skulle gå. Jag märkte nu på slutet av högläsningen att jag tycker att den är så bra och spännande så jag försöker läsa före samtidigt som jag läser högt. Det går inte. Men nu vet jag och kan vara lugn. Och E och S har flera fina högläsningsstunder kvar på boken. Dom gillar den lika mycket som jag. Imorgon läser vi ur den igen. På onsdagar hinner vi aldrig med läsningen och det är tråkigt. Jag vill läsa högt varje dag.

Tänk vad böcker är magiska ibland. Just nu vill jag bo i Glimmerdalen och klättra på fjällen och en kompis som lagar god mat och spelar fiol och så klart lära känna Tonje.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skruttan gillar att mysa och jag är så glad över det :) Hon har haft sin första magsjuka men nu verkar den vara över, skönt!!! Vi klarade oss, men har varit genomförkylda under tiden...

Anonym sa...

"Fel" mysinlägg blev det visst...

Maria sa...

Det är underbart att mysa. Tur att din Skrutta gillar det. M och E älskar mys fast inte när dom förstår att vi har tänkt att dom ska sova. Jag tycker att förkylningarna avlöst varandra sedan dagis startade. Men magsjuka har vi klarat oss ifrån i alla fall den här hösten.