fredag 2 mars 2012

Både nyttig och onyttig

Idag har jag syndat med godis och inte världens nyttigaste middag. Men så har jag också gått i över en timme idag och en del av den tiden har jag dragit en dubbelvagn i ett hemskt väglag. Blev grinfärdig. Jag somnade på soffan klockan åtta, helt knäckt. Men nu är jag vaken igen. Jag har börjat åka buss på fredagar, då går jag till bussen och det tar en halvtimme, sen åker jag bussen hem och hämtar på dagis och går hem i nästan en halvtimme. Det dumma är att jag jobbar så länge på fredagar så det slutade idag med att vi var hemma 17.30. Extremt sent, alltså så sent orkar inte jag komma hem som första vuxna här hemma. Det är inte vi att komma hem så sent med barnen. Men nu är det så för att jag ska kunna vara ledig två dagar i veckan med flickorna.

Annars så har vi sportlov nu. Vi åker till fjällen snart. Bo i liten, liten stuga. Det blir en utmaning för mig att inte falla in i kvällsfikaträsket där borta i stugan.

Ikväll är Joen på kalas hos en gammal klasskompis, en tjej. Han sa vid middagen- Jag är bjuden på kalas hos Matilda men jag orkar nog inte gå. Han är ju nästan alltid hemma så vi övertalade honom lite att gå. Ibland kan fjortonåringar vara så fina. Ni skulle bara veta. Den här veckan har han varit prao på restaurang.

Idag var vår ordinarie sagotant, Susanne, sjuk och jag fick fixa sagostunden själv. Hjälp vad svårt det var. Jag är ju van vid äldre barn som jag kan säga schhh till om dom pratar lite för mycket. Men det går ju inte att hyssja niomånaders bäbisar som gör fina ljud. Tillslut sa en pojke -Nä nu vill jag inte höra mer saga, nu vill jag fika. Tur att Susanne är tillbaka nästa vecka.

Inga kommentarer: