lördag 24 mars 2012

Tårar och tur

Jag har vaknat för tidigt, men somnat tidigt också. Jag går och är trött och gråtig. Pratade med min pappa precis som fyller 77 år idag. Han mår inte bra. Är hemma efter många veckor på sjukhus. Han sitter i rullstol nu och ska vänja sig vid ett nytt liv. Har inte varit frisk på många år, men det här är ändå något annat. Kateter, fantomsmärtor, förkyld och rullstolsbunden. Jag får planera in en helg i Uppsala nu känner jag. Vi får bo på hotell och hälsa på. Så är jag nog lite allmänt gråtig också. Skulle så önska att jag var en lite enklare person. Skulle så önska en massa saker. Att trivas lite bättre med mig själv.

En bra sak idag. Måste hitta glädjeämnen just nu och då är en bra sak att jag har sytt så fina mössor till Majken och Ester idag med svampar på. Jag ska fota och visa. Jag kunde, jag kunde, jag kunde sy. Och så började jag skratta högt när jag hittade bruksanvisningen till symaskinen. I det här huset och i alla boenden vi haft där precis allt försvinner från smycken, nycklar, kläder till viktiga papper så hittar jag denna beskrivning till maskinen som jag säkert ägt i över 20 precis när jag behövde den också.

2 kommentarer:

Maria sa...

Mina föräldrar är också ungefär lika gamla och ganska skröpliga. Inte roligt att det blir gamla. Man vill ju på något vis att de alltid ska finnas. Jag har suttit och läst tillbaka på några inlägg som jag inte hunnit läsa och jag känner bara att jag tycker så mycket om dig. Mvh Maria

Maria sa...

Tack snälla du och kram