söndag 4 maj 2014

Mera sömn

Bästa natten på hela veckan. Jag somnade vid 00.30-01.00 och sov till åtta. Det är väl en timme för lite, men bättre än på länge. Nu är det magen också som varit konstig ett tag som jag vill få ordning på. Jag blir ju orolig så fort något krånglar.

Igår var äldsta på vift i en by som inte är som en by för den sitter ihop med stan, men bussarna gick inte därifrån så sent så han ville bli hämtad. Skönt, då blir jag lugnare. Dottern skulle sova hos en kompis. Jag ville inte det för hon har vänt på dygnet och jag vill ändra lite på det där. Få lite mer ordning här hemma. Jag funkar för dåligt när barnen är uppe på nätterna. Men hon lovade att dom skulle inte vara uppe heeeela natten och dom skulle gå upp senast halv elva. 12 ringer hon och säger att hon kommer hem. Så plötsligt sover faktiskt alla hemma + en kompis till ett barn. 

Efter renoveringen på övervåningen har kaoset varit ännu värre än vanligt, men nu är vi på god väg där uppe att få lite mer ordning. Vi köpte en hylla på loppis igår som vi ska hämta idag och ha i vårt sovrum. Vi har lite för mycket böcker och tidningar som ligger och dräller. Alla dom där låneböckerna som jag drar hem. När man jobbar på bibliotek så blir det så. Man får ju hålla i så många böcker i alla möjliga ämnen och jag blir så nyfiken på så mycket. Men tillbaka till jakten på ordning, här nere är kaoset som vanligt. Tyvärr ser jag ingen förändring, fast vi försöker. 

Idag plockar vi väl vidare. Och så tänkte vi kanske åka väg till Backen och promenera med hunden. Jag fick plötsligt en längtan efter att gå på fina promenadvägar längs med älven. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

coastHej Maria! Känner verkligen igen mig i hur jobbigt det är när man inte får sova. När vår minsting var nyfödd var ju den stora sonen mitt i den där gymnasieåldern då de är ute om nätterna och man får vänta och oroa sig. Och var han hemma så vaknade den lille och ville ha mat... Men man orkar ofta mer än vad man tror. Jag ringde när jag blev för orolig, trots att jag "var den enda som gjorde det". Konstigt nog är jag aldrig orolig nu när han bor 70 mil bort!
Skrattade gott när jag läste inlägget om din man och godiset! Min man är precis likadan! Till påsk hade han lyckats med konststycket att inte få ned en enda god godisbit i plockpåsen! Jag och den stora sonen bara skakade på huvudet när vi såg vad han köpt, gott alltsammans enligt honom själv, och den lille tog pappas parti och menade att det fanns en hel del som var gott i påsen. Men äta av det ville han inte... /Annelie

Maria sa...

Hej
Jag blir tröstad av att du nu kan släppa taget om oron. Kanske blir det så för mig med. Och allt går, även om vissa perioder är tyngre. Det där att man är den enda undrar man över ibland om det stämmer. Jag har kontakt med två mammor till två av mina sons kompis. Då kan vi oroa oss lite tillsammans när det är något speciellt, som till exempel nyår och nu senast, Valborg.

Så kul att ni också dom här upplevelserna med godis. Är det skillnad på vad kvinnor och män gillar? Det verkar vara många som har det så här!