söndag 21 december 2008

Ännu mera trött

Jag har sovit dåligt nästan hela veckan och har verkligen inte varit på topp. Jag har gråtit på väg till jobbet, på vägen till Konsum i går kväll. Just då på Konsum kommer förstås en granne och frågar hur det är och då blir det svårt att säga att allt är bra. Det blev mer ett nja, så där. Men inatt har jag sovit så bra och länge så idag blir det bättre. Så får det bli helt enkelt.

Hur mycket jag än älskar att gå på barnens luciafiranden och julmusikaler och pianoavslutningar så orkar jag just nu inte riktigt. Och jag vet inte riktigt var det sitter i kroppen, det där att inte orka. Jag känner ju mig som ganska vanlig förutom min badbollsmage, men så är det inte. Och alla känslor sitter utanpå kroppen.

Men från måndag jobbar jag halvtid, åtminstone en månad har jag blivit sjukskriven på 25 % för att jag ville. Läkaren tyckte att det var bra. Så nu ska jag vara hemma varje onsdag förutom att jag har jullov från julafton till en bit in i januari. Så kanske inga mer tårar på väg till Konsum på ett tag.

Och får jag äta gravad lax som vi gravat själv och haft i frysen längre? Jag älskar gravad lax.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är klart att du är trött. Jag tycker att det känns skönt att veta att du ska få vara hemma och vila lite mer. Naturligtvis tär det på krafterna att vänta barn när man redan har en barnaskara hemma.

Så roligt att höra att det var bra med båda barnen på ultraljudet. Det var så roligt att se dig också som hastigast förra helgen. Du är så fin med din runda mage!

Vi ses på annandagen!
Kram U

Anonym sa...

Skönt att jobba lite mindre! Jag skulle då äta lax om jag var du, det här med listeria har jag tagit med en nypa salt sen jag såg ett program "Uppdrag granskning" om det, enligt programmet fanns det ett fall sen 70-talet forskarna trodde kunde ha samband. Jag är nöjd med att inte röka eller dricka alkohol som gravid. (Insjöfisk med miljögift och det är ju en annan fråga men det äter jag aldrig ändå.)

Maria sa...

Hej Ulrika
Tack för omtanken, men man blir frustrerad över tröttheten och hur den styr och ställer med en.
Men det blir trevligt att ses på annandagen.
Kramar

Hej Emma
Jätte skönt. Då tror jag att jag glufsar i mig lite lax på julen, min man tror också på den varianten.