tisdag 24 augusti 2010

Jobb

Jag jobbar ju nu. Oj, oj, oj. Trött. Zombietrött igår och idag lika trött men så var det besök på Majken och Esters dagis på kvällen med korvgrillning. Kallt ute var det och vi var inte sugna, men jag blev pigg. Så det är ju så att jag måste vara ute varje dag för att vara pigg. Inte som igår som var: Gå upp, gå in i bil, gå in på jobb, gå ut ur jobb, gå in i bil, gå ut ur bil, gå in i hem, gå upp. Så lite kylig korvgrillning blev ju jätte bra. Men än har dom inte börjat dagis tack och lov.

Och lite kul var att min man idag hittade ett köttfärspaket på 800 gram i tidningsinsamlingen och den mådde inte bra. Vi säger bara Majken och Ester. Och man inser vilket överflöd det är ibland när man inte saknar köttfärspaketet heller.

Och min äldste son går i sjuan nu. Han var så trött så han somnade på sängen efter skolan. Och jag tänker bara långa korridorer med stora som sitter och tittar och skåp inklämda så man måste gå förbi en massa nior. Sånt tänker jag på och vill gråta. Men han kanske har det bra, det säger han att han har förresten. Men idag på korvgrillning pratade jag med en mamma om att min son har börjat sjuan. Åh sjuan, sa hon. Ja sjuan, sa jag. Sjuan, sa hon, sjuan, sa jag o.s.v. Alla förstår innebörden. Det är inte alltid kul att börja sjuan, i alla fall inte enbart. Och så kan man ju inte vara där och skydda för det är ju också pinsamt och konstigt.

2 kommentarer:

Familjen Tapper-Kaller sa...

Ja, sjuan...
Tänk sjuan, vilken grej det var att börja sjuan! Då tog liksom barndomen slut. Allt blev så annorlunda. Alla lärare behandlade en på ett helt annat sätt. Inte fick man vara ett litet barn längre.
Lektioner med olika lärare hela tiden. Olika klasser i olika ämnen. Skåpen. Och niorna...
Hoppas att han fortsätter att trivas!

Maria sa...

Hej
Fortfarande är han nöjd men trött. Två gånger den här veckan har han somnat fast det inte är kväll. Han säger att mysigast är morgonlektionerna. Precis så tyckte jag det var också. Hoppas han forsätter trivas. Hoppas.