fredag 17 februari 2012

Solen

Solen bara skiner, ropar att man måste gå ut även om man har huvudvärk. Fast Majken säger att hon vill vara inne hela dagen och läka (leka). Fast Bengt har varit ute med dom på förmiddagen så egentligen måste man ju inte. Fast jag vill ju. Jag orkade jobba men på slutet, framåt 12, kom huvudvärken.

Vi har slut pengar och försöker använda allt vi har i frysen. Det är ganska kul egentligen att anstränga sig lite mer än vanligt. Nu är det andra månaden med lite pengar och det blir nog en tredje också för vi ska till fjällen på sportlovet. Så vi har ju oss själva att skylla. Det låter ganska så bortskämt att prata om dåligt med pengar och samtidigt åka till fjällen. Men vi reser inte alls mycket hela våran familj, men dom två sista åren har vi rest till fjällen och den resan känns viktig. Att vara alla tillsammans några dagar och inte någon som ska till någon kompis eller på någon aktivitet.

Jag har tänkt var och varannan dag dom här sista månaderna att vi har köpt för dyrt hus (och för litet). Men nu ska ju räntorna sänkas, kanske blir det lite skillnad för oss. Fast vi har bundit många av våra lån så jag vet inte riktigt. Fast ekonomi ska man kanske inte egentligen prata om, visst är det så? Fast jag gör det ändå. Och för litet känns huset när det är en massa kompisar till barnen här hemma och spelar playstation när man kommer hem sent och vi ska äta i samma rum som dom spelar. Då tänker jag, men hur tänkte vi?

Fast vi har hus, jobb och framför allt varandra. Tack och lov.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hoppas att barnen kan åka tillsammans som de brukar i Borga. Visst är det dit ni också ska?

Det har liksom blivit en liten fin tradition tycker jag. Hoppas få tillfälle att prata lite med dig också. Det är så länge sedan vi sågs.

Kram Ulrika

Maria sa...

Jaaaa vad bra att ni ska dit! Vi sa senast idag men så länge sen vi träffade er. I år är vi där från söndag till torsdag, lite kortare än vanligt, tyvärr. Vilken dag kommer ni? Så glad jag blir. Kram Maria

Anonym sa...

Vi stannar hela veckan. Bor också på Borgagården i en lika stuga som ni brukar ha. Det ska bli riktigt härligt.